Οι τελευταίες πληροφορίες για το Tesla των 25.000 δολαρίων

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι τα δεδομένα που ο κόσμος γνωρίζει σχετικά με τα EVs είναι συνεχώς μεταβαλλόμενα.

Το όνομα της εταιρείας που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τα ηλεκτρικά οχήματα, και φυσικά αναφερόμαστε στην Tesla, έχει υποσχεθεί κατά καιρούς τη δημιουργία αρκετών προϊόντων. Μερικά από τα αυτά τα έχει παραδώσει, αλλά πάλι όχι, όπως είναι για παράδειγμα το Cybertruck.

Μια άλλη ιδέα την υλοποίηση της οποίας είχε προαναγγείλει η Tesla είναι η δημιουργία ενός «φθηνού» μοντέλου αξίας 25.000 δολαρίων. Αλλά τι είναι γνωστό έως σήμερα σχετικά με το συγκεκριμένο εγχείρημα;

Όπως αναφέρει το Electrek, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, προσπάθησε να προωθήσει την ιδέα του μοντέλου της Tesla αξίας 25.000 δολαρίων, ώστε να ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια. Μάλιστα, είχε ανακοινώσει ότι το νέο EV θα ήταν, επίσης, πλήρως αυτόνομο.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την απόδοση, την τελική τιμή ή κάποια διαβεβαίωση ότι η πλήρης αυτονομία θα είναι εφικτή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Τι γνωρίζουμε για τη δημιουργία του πιο προσιτού μοντέλου της Tesla

Στις αρχές του 2021, η Tesla έστηνε ένα κέντρο Ε&Α στη Σαγκάη, το οποίο θα αναλάμβανε την ανάπτυξη ενός EV 25.000 δολαρίων για την κινεζική αγορά.

Πριν από αυτό, η Tesla είχε ήδη αρχίσει να υποβάλλει προτάσεις σχεδιασμού για το προαναφερθέν EV.

Ταυτόχρονα, η Tesla κυκλοφόρησε ένα αρχικό σχέδιο ενός μικρού ηλεκτρικού hatchback, οδηγώντας πολλούς στο να αρχίσουν να εικάζουν ότι αυτή είναι η κατεύθυνση σχεδιασμού που εξετάζει η αυτοκινητοβιομηχανία για το επερχόμενο EV.

tesla
Ένα πρώιμο σχέδιο ενός δυνητικού Tesla hatchback

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου Tesla αξίας 25.000 δολαρίων, δεν έχουν γίνει γνωστά αρκετά στοιχεία για τα πιθανά εσωτερικά του χαρακτηριστικά ή… την έλλειψή τους.

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα από τον Fred Lambert της Electrek, ο Εlon Musk αποκάλυψε πρόσφατα νέες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της εταιρείας τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Εκπληκτικές εικόνες από το πρώτο Gigafactory της Tesla στην Ευρώπη που άνοιξε στο Βερολίνο

Πιο συγκεκριμένα, ο Elon Musk συσχέτισε την κυκλοφορία του νέου μοντέλου με την εταιρεία και με την επίτευξη ενός συστήματος πλήρως αυτόματης οδήγησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φαίνεται ο Elon Musk να έχει ρωτήσει τους υπαλλήλους της εταιρείας: «Θέλουμε αυτό το αυτοκίνητο να βγαίνει με τιμόνι και πεντάλ;»

tesla

Ενώ αυτό το σχεδιαστικό στοιχείο εξακολουθεί να μοιάζει χαριτωμένο, η Tesla το 2019 μοιράστηκε μια εικόνα ενός οχήματος χωρίς τιμόνι και πεντάλ, δηλώνοντας ότι στόχος της ήταν να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο όχημα χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά τα επόμενα δύο χρόνια!

Το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας για το πιο προσιτό μοντέλο της Tesla

Κατά την ίδια συνάντηση που αναφέρθηκε παραπάνω, ο Elon Musk δήλωσε ότι η Tesla στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του μοντέλου του αξίας 25.000 δολαρίων κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Αυτά τα νέα, βέβαια, αναιρούν προηγούμενες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, το κέντρο Ε&Α της Tesla στην Κίνα είχε ήδη ολοκληρώσει ένα πρωτότυπο και ότι η δοκιμαστική παραγωγή στο εξωτερικό θα ξεκινούσε μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον, η Tesla θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην εξελισσόμενη τεχνολογία μπαταριών της για να φτάσει πραγματικά σε αυτό το σημείο τιμής.

Πώς μπορεί η Tesla να φτάσει την τιμή των 25.000 δολαρίων;

Όταν ο Elon Musk ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Tesla αξίας 25.000 δολαρίων το 2020, η τιμή του θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της νέας κυψέλης μπαταρίας της Tesla και της γενικότερης προσπάθειας κατασκευής μπαταριών, η οποία θα μπορούσε να μειώσει το κόστος της μπαταρίας του συγκεκριμένου EV πάνω από 50%.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla είναι η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που κατασκεύασε 100 Supercharging σταθμούς φόρτισης σε μία πόλη

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς οποιαδήποτε άλλο πιθανό σενάριο στο οποίο η Tesla να καταφέρει να δημιουργήσει ένα EV με αυτό το κόστος, χωρίς να μειώσει σημαντικά το κόστος της μπαταρίας της.

Ειδικά, δεδομένου ότι η Tesla δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει την τιμή των EV της κάτω από τα 40.000 δολάρια για κανένα από τα τρέχοντα μοντέλα της, πέρα από κάποιες εξαιρέσεις με το Model 3.

abb_img
spot_img