Αυτό είναι το LNG πλοίο που μεταφέρει αυτοκίνητα

Ένα πλοίο που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), θα μεταφέρει έως και 7.600 αυτοκίνητα για λογαριασμό της SAIC Motor.

Η SAIC Motor θα κατασκευάσει σε συνεργασία με την CSSC ένα LNG πλοίο, το οποίο θα μεταφέρει μέχρι και 7.600 αυτοκίνητα. Με αυτό τον τρόπο, η SAIC θα μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, κατά την εξαγωγή των αυτοκινήτων της εκτός των κινεζικών συνόρων. Επιπλέον, η συνεργασία των 2 εταιρειών ξεκινάει με την παραγγελία ενός πλοίου, άλλα θα συνεχίσει με την κατασκευή και την παράδοση δύο πλοίων.

Το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο θα συνδέει Πειραιά και Αίγινα!

Το LNG πλοίο μεταφέρει μέχρι 7.600 αυτοκίνητα

Το πλοίο, το οποίο θα λειτουργεί με LNG και θα κατασκευάσει η CSSC για λογαριασμό της SAIC Motor, θα μεταφέρει έως 7.600 αυτοκίνητα. Επιπλέον, ανήκει στην κατηγορία Ro Ro και χρησιμοποιεί διπλό καύσιμο για την κίνηση του. Ωστόσο το κύριο καύσιμο κίνησης του είναι το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Τα 2 PCTC (Pure Truck and Car Carrier) θα μεταφέρουν αποκλειστικά αυτοκίνητα και φορτηγά. Ουσιαστικά, θα ικανοποιήσουν τις εξαγωγικές ανάγκες της SAIC, αλλά και των υπόλοιπων κατασκευαστών στην Κίνα. Μάλιστα, η Κίνα σημείωσε εξαγωγές 2,1 εκατομμυρίων μονάδων το 2021, μία αύξηση 101,1% σε σχέση με το 2020.

Τα υδροπτέρυγα της Candela με μπαταρίες Polestar

Παράλληλα, τα 2 νέα LNG πλοία θα έχουν 199,9 μέτρα μήκος και 38 μέτρα πλάτος. Επιπλέον, θα διαθέτουν 13 καταστρώματα και το ωφέλιμο φορτίο τους θα φτάνει τους 13.100 τόνους. Τέλος, τα δύο πλοία θα είναι έτοιμα τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2024, αντίστοιχα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!