Το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο θα συνδέει Πειραιά και Αίγινα!

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό πλοίο έρχεται από το 2026 στην ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ του Πειραιά και της Αίγινας.

Η Saronic Ferries ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη C-Job Naval Architects για το πρώτο ηλεκτρικό επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο στην Ελλάδα. Το ηλεκτρικό ferry, θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με την Αίγινα και το Αγκίστρι. Επιπλέον, θα το δούμε στο στόλο της εταιρείας από το 2026.

Στον Σαρωνικό το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο στην Ελλάδα

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο

Το ηλεκτρικό ferry της C-Job θα είναι ένα επιβατηγό/οχηματαγωγό RO RO μηδενικών εκπομπών ρύπων. Επιπλέον θα έχει χωρητικότητα 800 επιβατών και θα διαθέτει μια ποικιλία βιώσιμων πτυχών, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής πρόωσης. Ακόμη, η επαναφόρτιση του πλοίου θα λαμβάνει χώρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Η σχεδίαση του περιλαμβάνει σύγχρονες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κορυφαία εσωτερική διακόσμηση. Θα προσφέρει δηλαδή στους επιβάτες άνεση με μηδενικό κόστος για το περιβάλλον. Τέλος, η ένταξη του πλοίου στο στόλο της Saronic Ferries προϋποθέτει την ολοκλήρωση των εργασιών για τις απαραίτητες υποδομές στο λιμάνι του Πειραιά.

SeaClear: Ρομπότ καθαρίζουν τις θάλασσες!

Ποια είναι η C-job Naval Architects

Η C-job Naval Architects αποτελεί μία διεθνή ανεξάρτητη εταιρεία σχεδιασμού πλοίων με στόχο τη βιωσιμότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Μάλιστα, η εταιρεία άνοιξε γραφείο στην Αθήνα το 2020 για να είναι πιο κοντά στους Έλληνες πελάτες, καθώς η Ελλάδα ανήκει στο επίκεντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο διευθυντής της C-Job Athens, Νίκος Παπαπαναγιώτου, σχολίασε:

«Ως περήφανοι συνεργάτες της Saronic Ferries συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του πλοίου μηδενικών εκπομπών και στην υποστήριξη των φιλοδοξιών της για βιώσιμη ανάπτυξη. Ερευνούμε, λοιπόν, εναλλακτικά καύσιμα και πηγές ενέργειας για σχεδόν μια δεκαετία και έχουμε εφαρμόσει τη γνώση μας και άλλες καινοτομίες στα σχέδιά μας.

Χάρη στην εμπειρία μας και στην ομάδα R&D, είμαστε σε θέση να δείξουμε πώς οι επιλογές σχεδιασμού θα επηρεάσουν τις λειτουργίες και θα δημιουργήσουν τον βέλτιστο σχεδιασμό για κάθε κατάσταση».

EVziiin: Φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε… καράβια!

Η Saronic Ferries και το πρώτο ηλεκτρικό ferry

H Saronic Ferries εκτός από το πρώτο ηλεκτρικό ferry στοχεύει στη λειτουργία ενός στόλου με μηδενικές εκπομπές έως το 2040, προς όλους τους προορισμούς της.

Ο Ιωσήφ Λεφάκης, συνεργάτης της Saronic Ferries, δήλωσε:

«Ενθαρρύνουμε πιθανούς ενδιαφερόμενους φορείς να αγκαλιάσουν την αλλαγή. Να προχωρήσουν, δηλαδή, μπροστά, τόσο στο μέτωπο του σχεδιασμού των πλοίων όσο και στην υποδομή και τον εφοδιασμό της ξηράς. Το ένα δεν μπορεί να έρθει χωρίς το άλλο. Η C-Job, στον πυρήνα της, είναι βασικός παίκτης στον σχεδιασμό πλοίων, παγκοσμίως. Σε αυτή, μάλιστα, τη συνεργασία οδήγησε το κοινό πάθος για τις ίδιες αξίες».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!