Αυτοί οι σταθμοί φόρτισης είναι αρχιτεκτονικά διαμάντια

Οι σταθμοί φόρτισης βοηθούν να γεμίσουμε εποικοδομητικά τον χρόνο μας, όσο γεμίζει η μπαταρία του ηλεκτρικού μας οχήματος.

Ακούστε το άρθρο

Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ όπως και οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Τα βενζινάδικα και ό,τι περιέχουν θα αποτελούν σύντομα vintage έννοιες και μια νέα εικόνα θα αναδυθεί.

Οι σταθμοί φόρτισης θα έρθουν για να φέρουν μαζί τους ένα πιο καθαρό και πράσινο μέλλον. Και εδώ πιθανώς θα αναρωτιέστε πως μπορεί ένας σταθμός φόρτισης να κάνει την καθημερινότητα μας απολαυστικότερη.

Τα παρακάτω βραβευμένα αρχιτεκτονικά διαμαντάκια μας ανοίγουν τα μάτια.

Σταθμοί φόρτισης σαν ξύλινα μανιτάρια

Δεν είναι ένα γιγάντιο ξύλινο μανιτάρι. Ούτε ένας ξύλινος ιπτάμενος δίσκος. Είναι ένας σταθμός φόρτισης που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Τζέιμς Σίλβστερ από το Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Επίσης διαθέτει χώρους πρασίνου που σε συνδυασμό με την επικράτηση του ξύλου δημιουργούν μια πραγματικά όμορφη ατμόσφαιρα. Μάλιστα η ξύλινη δομή λειτουργεί ως υπόστεγο πάνω από τους σταθμούς φόρτισης παρέχοντας καταφύγιο από τη βροχή ή τον έντονο ήλιο.

Όλοι οι Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Η ταράτσα διαθέτει ηλιακά πάνελ και το κτίριο δεν είναι απλώς εκεί για να εξυπηρετήσει μια διαδικασία σε μια διαδρομή με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά για να παρέχει έναν χώρο για να χαλαρώσετε.

Ο σχεδιασμός κάνει τον σταθμό κατάλληλο για διαφορετικές τοποθεσίες. Μια αγροτική τοποθεσία μπορεί να έχει καφετέρια και τουαλέτες. Ενώ σε μια πόλη μπορούσε να διαθέτει από καταστήματα έως και γυμναστήριο.

Τέλος η ψηφιακή σήμανση βοηθά να βρει κανείς τις διαθέσιμες θέσεις φόρτισης.

Ο κυκλικός σταθμός φόρτισης

Το αρχιτεκτονικό γραφείο fabric.a architects σχεδίασε τη συγκεκριμένη κυκλική αρχιτεκτονική δομή. Είναι φυσικά ένας ακόμη σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Εξίσου κυκλικός και εντυπωσιακός.

Ο ΣΕΑ Σείριος με νέο υβριδικό σταθμό φόρτισης οχημάτων

Διαθέτει μια κεντρική αυλή. Έτσι δημιουργεί μια μικρή όαση κοντά στον αυτοκινητόδρομο που περιβάλλεται από σημεία φόρτισης.

Διάβασμα, καφεδάκι ή παιδική χαρά;

Τέλος ο αρχιτέκτονας Pavel Babiienko από το Βερολίνο, σχεδίασε αυτόν τον ευέλικτο σταθμό φόρτισης. Η δομή του μπορεί να αλλάζει ανά περίπτωση ή τοποθεσία. Με εναλλαγές κλειστών ή ανοιχτών χώρων για συγκεκριμένες λειτουργίες.

Η έξυπνη σήμανση επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν εύκολα την κατάσταση της φόρτισής τους με μια ματιά. Το συγκεκριμένο concept παρέχει ένα καφέ. Και οι οικογένειες μπορούν να περάσουν χρόνο με τα παιδιά τους στην υπαίθρια παιδική χαρά.

Ακόμα και μια βιβλιοθήκη ή ένα βιβλιοπωλείο μπορεί επίσης να γεμίσει εποικοδομητικά τον χρόνο μας ώσπου να γεμίσει και η μπαταρία του αυτοκινήτου μας.

abb_img