Ο ΣΕΑ Σείριος «ανασταίνεται» με νέο υβριδικό σταθμό φόρτισης οχημάτων

Στο ΣΕΑ Σείριος, η Easy Power θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Ακούστε το άρθρο

Ο νέος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο ΣΕΑ Σείριος στοχεύει στην περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Η εταιρεία, μάλιστα, Νέα Οδός επιθυμεί τη διεύρυνση του δικτύου φόρτισης κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών είναι στο 43ο χιλιόμετρο του προαναφερθέντος αυτοκινητοδρόμου. Ακόμα, στο παρκινγκ του ΣΕΑ θα βρίσκεται το στέγαστρο, όπου θα φιλοξενούνται οι φορτιστές.

Φάκελος φόρτιση ηλεκτρικού: Όλα τα apps για να φορτίσεις!

Τι περιλαμβάνει το έργο στο ΣΕΑ Σείριος

Τους φορτιστές θα μπορεί να τους βρει κανείς σε φωτοβολταϊκό στέγαστρο συνολικής ισχύος περίπου 500 kWp. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος σταθμός φόρτισης θα προσφέρει 4 ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC), δηλαδή, δύο (2) σε κάθε ρεύμα. Η ισχύς, μάλιστα των ταχυφορτιστών θα φτάνει τα 100 kW και θα επιτρέπει στους οδηγούς τη φόρτιση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όλοι οι Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Το στέγαστρο, ακόμα, διαθέτει υβριδικούς μετατροπείς, οι οποίοι λειτουργούν ως εξοικονομητές ενέργειας. Όταν, δηλαδή, φορτίζει κάποιος το ηλεκτρικό του όχημα στο ΣΕΑ Σείριος, θα χρησιμοποιεί ρεύμα απευθείας από τα φωτοβολταϊκά. Όταν, όμως, δεν φορτίζει κάποιο όχημα, την παραγόμενη ενέργεια θα αποθηκεύει και θα χρησιμοποιεί σε δεύτερο χρόνο η ανάδοχος εταιρεία.

Audi: Πέντε νέοι υπερφορτιστές στην Ελλάδα!

Τέλος, η Νέα Οδός αναφέρει ότι τις ενεργειακές ανάγκες του έργου θα καλύπτουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης της ενέργειας.

Έκθεση της ΕΥ: Υποδομές γρήγορης φόρτισης και γρήγορα!

Ποιος υπογράφει το έργο

Η Easy Power έχει αναλάβει την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος στο ΣΕΑ Σείριος. Η εταιρεία επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά και στη μελέτη, την ανάπτυξη και το σχεδιασμό καινοτόμων υπηρεσιών. Ουσιαστικά, στο ΣΕΑ Σείριος θα κατασκευάσει ένα αυτόνομο – υβριδικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Δωρεάν φόρτιση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Χρονοδιάγραμμα λειτουργίας

Δεν είναι ακόμα γνωστός ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του σταθμού φόρτισης. Επιπλέον άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των φορτιστών αλλά και η ισχύς τους. Τέλος, η σύνδεση των φορτιστών στον υβριδικό σταθμό φόρτισης στο ΣΕΑ Σείριος θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του project.

Ας θυμηθούμε το πώς κατέληξε ο Σείριος, μέσα από ένα εντυπωσιακό video:

abb_img