Το Microlino 2.0 με νέα οροφή και στον δρόμο… για την παραγωγή

Η ελβετική Micro Mobility Systems προχώρησε πρόσφατα στη δημοσιοποίηση νέων στοιχείων που αφορούν στην εξέλιξη του ξεχωριστού και πολυαναμενόμενου Microlino 2.0.

Όπως είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο μας, πλέον, το λιλιπούτειο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στην τρίτη εκδοχή του πρωτότυπου οχήματος, διαθέτει και αναδιπλούμενη οροφή!

Μάλιστα, το σημαντικότερο νέο είναι πως η ελβετική εταιρεία σε συνεργασία με την CECOMP θα δημιουργήσουν μία νέα εταιρεία, η οποία θα κατασκευάζει το Microlino στο Τορίνο.

Στον δρόμο για την… παραγωγή

Σύμφωνα με τη Micro Mobility Systems, η εξέλιξη του ηλεκτρικού οχήματος είναι στο τελευταίο στάδιο. Αυτό σημαίνει πως πλέον θα πρέπει να θεωρούμε πως μπαίνουν γερές βάσεις για το επόμενο βήμα. Το οποίο δεν είναι άλλο από την παραγωγή του μοντέλου!

Ειδικότερα, η Micro Mobility Systems και η CECOMP δημιούργησαν την εταιρεία Microlino Italia, η οποία θα κατασκευάζει τα μικρά ηλεκτρικά οχήματα.

Στο παρελθόν, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως ανέμενε τον Αύγουστο όποτε θα έπαιρνε το «πράσινο φως» από την ΕΕ για την παραγωγή του Microlino. Έτσι τον Σεπτέμβριο θα «έπαιρναν μπροστά οι μηχανές του εργοστασίου»/.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, δεν υπήρξε επιβεβαίωση για αυτό το χρονοδιάγραμμα. Η γραμμή παραγωγής του Microlino θα γίνει στο Τορίνο που εδρεύει η CECOMP.

Σε αναμονή η έγκριση για το Microlino

Βέβαια, ακόμα δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση και έγκριση για την παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αλλά και για διάφορα εξαρτήματα και εργαλεία που θα είναι απαταίτητα όταν πάρει την έγκριση, υπάρχουν ήδη. Και αυτό, σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία, «για να μην χάνουμε χρόνο».

Άρα καταλαβαίνουμε πόσο έτοιμοι και σίγουροι νιώθουν οι άνθρωποι πίσω από το Microlino!Περίπου το 1/3 από το σασί και το πλαίσιο του οχήματος είναι έτοιμα και περιμένουν.

«Στην αρχή της δημιουργίας του Microlino δεν θέλαμε να είμαστε και οι κατασκευαστές του οχήματος. σταδιακά συνειδητοποιήσαμε πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ελέγχουμε πλήρως την υψηλή ποιότητα που θέλουμε και την ίδια στιγμή να έχουμε ένα χαμηλότερο κόστος κατασκευής», δήλωσε ο Merlin Ouboter της Micro Mobility Systems, αναφερόμενος στην ίδρυση της εταιρείας κατασκευής Microlino Italia.

Σύμφωνα με τον Ouboter, το τελευταίο, τρίτο πρωτότυπο του Microlino, έχει ολοκληρωθεί. Ήδη είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα δούμε στο μοντέλο παραγωγής.

Το εσωτερικό του είναι πλήρως ανασχεδιασμένο με δύο οθόνες. Ενώ και ο εξωτερικός του σχεδιασμός έχει κάποιες αλλαγές με κυριότερη την αναδιπλούμενη οροφή. Ανοίγει και κλείνει εύκολα με το χέρι.

Η αναδιπλούμενη οροφή θα είναι κατ΄ επιλογή στις στάνταρ εκδόσεις και βασικός εξοπλισμός στις πιο πλούσιες εκδόσεις.

«Αγάπη μου, συρρίκνωσα το… χερούλι της πόρτας»

Τέλος, τις εντυπώσεις θα κλέψει… ο πρωτότυπος τρόπος που θα ανοίγει η μοναδική πόρτα του Microlino. Και αυτό αφού δεν θα έχει χερούλι! Οι σχεδιαστές του κατάφεραν να το εξαφανίσουν.

«Για να ανοίξεις την πόρτα θα πρέπει να ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο με το κλειδί και να πατήσεις ένα κουμπί που θα βρίσκεται κάτω από τα εξωτερικά φώτα του οχήματος.

Πατώντας αυτό το κουμπί θα βγει η πόρτα λίγα εκατοστά. Ώστε να την πιάσεις με το χέρι σου και να μπεις. Ένα παρόμοιο κουμπί θα είναι και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που θα ενεργοποιεί τον μηχανισμό της πόρτας»!

Ποιος δεν ανυπομονεί να δει στους δρόμους αυτό το «μικρό θαύμα» της ηλεκτροκίνησης;

Διαβάστε επίσης: To πρώτο test drive του λιλιπούτειου Microlino 2.0

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!