Αύξηση των δημόσιων φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων ζητούν οι κατασκευαστές

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι περιβαλλοντολόγοι και οι ομάδες καταναλωτών καλούν την ΕΕ να θέσει φιλόδοξους στόχους ανά χώρα για την ανάπτυξη σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε μια κοινή επιστολή, η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι Μεταφορές και το Περιβάλλον (T&E) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταναλωτών (BEUC) ζήτησαν από τους επιτρόπους για το κλίμα, τις μεταφορές, τη βιομηχανία και την ενέργεια της ΕΕ να αξιοποιήσουν τη φετινή αναθεώρηση των εναλλακτικών καυσίμων.

Ο νόμος περί υποδομών θα απαιτήσει 1 εκατομμύριο δημόσια σημεία χρέωσης σε όλη την ΕΕ το 2024 και 3 εκατομμύρια το 2029.

Ο καθορισμός στόχων θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους καταναλωτές ότι ο αριθμός των δημόσιων σημείων φόρτισης θα συμβαδίσει με τις αυξανόμενες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, αναφέρει η επιστολή.

Θα έδινε επίσης την αναγκαία βεβαιότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και στους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων, στους φορείς επαναφόρτισης των υποδομών και στις εταιρείες μεταφορών.

Η πρόταση θα συμβάλει, επίσης, στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την ήπειρο και θα βοηθήσει την ΕΕ να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους.

abb_img
spot_img