Ακόμα ευκολότερη η απόκτηση του Ford Focus

Η Ford κάνει πιο εύκολη την απόκτηση του Focus με οφέλη για όλους τους πελάτες. Από χρηματοδοτικά προγράμματα έως εργοστασιακή εγγύηση.

Ακούστε το άρθρο

Η Ford κάνει πιο εύκολη την απόκτηση του Ford Focus. Χάρη στα οφέλη για όλους τους πελάτες, τα κορυφαία χρηματοδοτικά προγράμματα της Ford Finance με επιπλέον όφελος αγοράς Ford Value. Καθώς και την εργοστασιακή εγγύηση της ελληνικής αγοράς.

Έτσι, οι πελάτες στην Ελλάδα μπορούν τώρα να πάρουν γρήγορα, εύκολα και με ακόμα πιο προσιτούς όρους το Ford Focus που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Σε 5θυρες Hatchback εκδόσεις που παίρνουν κίνηση από τον κινητήρα βενζίνης 1.0L EcoBoost Hybrid με απόδοση 125 και 155 ίππων. Και τον οικονομικό, σε κατανάλωση καυσίμου, πετρελαιοκινητήρα 1.5L EcoBlue με απόδοση 115 ίππων με μηχανικό ή με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Με τα καινοτόμα προγράμματα χρηματοδότησης Ford Finance, η απόκτηση οποιασδήποτε έκδοσης του δημοφιλούς Ford Focus είναι εύκολη. Αλλά και συμφέρουσα όσο ποτέ άλλοτε. Με μοναδικούς όρους, όπως είναι το ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 2,99%, προκαταβολή από μόλις 20% και διάρκεια χρηματοδότησης έως 60 μήνες. Επιπλέον, η Ford Motor Ελλάς προσφέρει πρόσθετο όφελος Ford Value ύψους 1.972€.

Αλλά τα προνόμια αγοράς του Ford Focus δεν σταματούν εδώ. Καθώς όλες οι εκδόσεις έχουν όλα τα οφέλη της 8ετούς εργοστασιακής εγγύησης Ford Protect. Η οποία εξασφαλίζει ξέγνοιαστα χιλιόμετρα, πλήρη κάλυψη, αλλά και υψηλή μεταπολιτική αξία. Καθώς η εγγύηση μπορεί να μεταβιβαστεί χωρίς καμία επιβάρυνση και προϋπόθεση στον επόμενο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Εναλλακτικά, όσοι θέλουν να μεγιστοποιήσουν το όφελος από την αγορά του νέου τους Focus, μπορούν να αξιοποιήσουν το προωθητικό πρόγραμμα Ford Value. Που δίνει συνολικό όφελος 3.300€.

Ακόμα ευκολότερη η απόκτηση του Ford Focus

Κορυφαία οδική συμπεριφορά

Το Focus παραμένει πιστό σε μία παράδοση 20 και πλέον χρόνων προσφέροντας την πιο δυναμική οδική συμπεριφορά στην κατηγορία του. Η οποία έχει τώρα ένα προηγμένο και εξαιρετικά άκαμπτο πλαίσιο. Σε συνδυασμό με ένα σύστημα διεύθυνσης με άμεση απόκριση, υποβοήθηση EPAS στην κολώνα του τιμονιού, νέο λογισμικό ελέγχου και κορυφαία αίσθηση και απόκριση σε όλες τις συνθήκες. Επιπλέον, το Focus έχει προηγμένη τεχνολογία ανάρτησης με ειδικά ελατήρια, πατέντα της Ford. Τα οποία, όπως και στην κορυφαία έκδοση του Fiesta ST, ανακατανέμουν τις πλευρικές δυνάμεις που δέχεται η ανάρτηση κατά το στρίψιμο του αυτοκινήτου. Και προσφέρουν κορυφαία κατευθυντικότητα, άνεση και ποιότητα κύλισης σε κάθε είδους επιφάνεια.

Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ένα από τα διαθέσιμα προφίλ οδήγησης Normal, Sport και Eco. Ώστε να προσαρμόσει άμεσα με το πάτημα ενός κουμπιού την απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του αυτόματου κιβωτίου στις αντίστοιχες εκδόσεις, αλλά και την αίσθηση του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος διεύθυνσης Electronic Power Assisted Steering (EPAS) της Ford. Τα μοντέλα Active έχουν επιπλέον τόσο το πρόγραμμα λειτουργίας Slippery, για αυξημένη αυτοπεποίθηση σε ολισθηρές επιφάνειες, όσο και το Trail, για κακοτράχαλες επιφάνειες.

Test Drive | | Ford Puma ST-Line : Όπως παλιά

Τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης

Το Ford Focus έχει σε όλες τις εκδόσεις του την πιο διευρυμένη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας από οποιοδήποτε όχημα στην ιστορία της Ford. Με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το σύστημα Blind Spot Assist, το οποίο επεκτείνει τη λειτουργικότητα του Blind Spot Information System παρακολουθώντας τα τυφλά σημεία του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω. Το σύστημα μπορεί να εφαρμόσει ροπή διεύθυνσης. Για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποθαρρύνει από το να αλλάξει λωρίδα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση. Το σύστημα παρακολουθεί επίσης τις γειτονικές λωρίδες για οχήματα που ακολουθούν σε απόσταση έως 28 μέτρα, 20 φορές το δευτερόλεπτο. Και μπορεί να λειτουργεί σε ταχύτητες από 65 έως και 200 χλμ./ώρα.

Επίσης, το νέο Focus έχει Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring. Που διευκολύνει το έργο του οδηγού στο μποτιλιάρισμα. Το Pre-Collision Assist με Active Braking βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν ή να περιορίζουν τις επιπτώσεις συγκρούσεων με οχήματα, πεζούς και δικυκλιστές. Ένώ το Active Park Assist ελέγχει στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο την επιλογή σχέσης, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, επιτρέποντας πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης κρατώντας πατημένο ένα μπουτόν.

Το μοντέλο έχει ακόμα το έξυπνο σύστημα ασφάλειας Rear Occupant Alert. Το οποίο βοηθά τους οδηγούς να μην απομακρύνονται από το αυτοκίνητο αφήνοντας μέσα παιδιά ή κατοικίδια. Το συγκεκεριμένο σύστημα υπενθυμίζει στους οδηγούς να ελέγξουν τα πίσω καθίσματα εάν οι πίσω πόρτες έχουν ανοίξει στο ξεκίνημα του ταξιδιού.

Ακόμα ευκολότερη η απόκτηση του Ford Focus

Συνδεσιμότητα SYNC 4 και ευρύχωρο εσωτερικό

Το Focus έχει ευρύχωρο, πρακτικό και συνδεδεμένο εσωτερικό, με πρωτοποριακές τεχνολογίες άνεσης. Και καινοτόμο σχεδιασμό για να προσαρμόζεται στις ανάγκες των πελατών. Το  προηγμένο σύτσημα SYNC 4 της Ford υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 13,2’’ με διαισθητική διεπαφή. Που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν με όχι περισσότερα από ένα ή δύο αγγίγματα να διαχειρίζονται τις εφαρμογές, τις πληροφορίες ή τα συστήματα που επιθυμούν. Η νέα οθόνη αφής έχει χειριστήρια για τη θέρμανση και τον εξαερισμό που μέχρι πρότινος είχαν φυσικά κουμπιά. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πιο απέριττης και μινιμαλιστικής κεντρικής κονσόλας. Το σύστημα έχει ασύρματη συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto. Που επιτρέπει την άριστη ενσωμάτωση μεταξύ των λειτουργιών του smartphone και του SYNC 4.

Επίσης, μέσω της εφαρμογής FordPass ο οδηγός του Ford Focus μπορεί να έχει πρόσβαση σε μία σειρά συνδεδεμένων υπηρεσιών μέσω του smartphone του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παραμένει συνδεδεμένος με το αυτοκίνητό του από οπουδήποτε με ένα σήμα δεδομένων. Και να χρησιμοποιεί χαρακτηριστικά όπως είναι το Vehicle Status, για τον έλεγχο της στάθμης καυσίμου, τη διάρκεια ζωής του λαδιού και άλλα. Καθώς και το Remote Start. Το σύστημα SecuriAlert της Ford  έχει αισθητήρες που παρακολουθούν για απόπειρα παραβίασης, ακόμα και με κλειδί. Και στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό του χρήστη.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img