Alfa Romeo: Γιορτάζει με συλλεκτικές Giulia και Stelvio

Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 100 χρόνια του «τετράφυλλου τριφυλλιού», παρουσιάζοντας μία συλλεκτική έκδοση των Giulia και Stelvio Quadrifoglio.

Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ημέρα που το Quadrifoglio, το θρυλικό σύμβολο της Alfa Romeo έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην αγωνιστική έκδοση της RL στο 14ο Targa Florio. Με αφορμή αυτή την ξεχωριστή επέτειο, η Alfa Romeo αποκαλύπτει τις νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio στην ειδική έκδοση «Quadrifoglio 100th Anniversario».

Με περιορισμένη παραγωγή 100 μονάδων ανά μοντέλο, η επετειακή έκδοση αποτελεί το αποτέλεσμα της παράδοσης της ιταλικής μάρκας. Φυσικά, αυτό δεν είναι άλλο από το να μεταφέρει τεχνογνωσία από τους αγώνες στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Ειδικότερα, τα 2 μοντέλα φέρουν μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που τονίζουν το συλλεκτικό τους χαρακτήρα. Παράλληλα, διατηρούν όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν κάνει τις Giulia και Stelvio να ξεχωρίζουν.

Alfa Romeo Stelvio: Στο «ρεύμα» της εποχής!

Η ιστορία πίσω από το θρυλικό σύμβολο της Alfa Romeo

Αποτελώντας σύμβολο του ιταλικού σπορ χαρακτήρα, το Quadrifoglio αποτελούσε διαχρονικά το συνώνυμο των κορυφαίων εκδόσεων της μάρκας. Μάλιστα, με αφορμή την 100ή επέτειο, το Centro Stile Alfa Romeo εξέλιξε το ιστορικό λογότυπο, διατηρώντας όμως στο ακέραιο το χαρακτήρα και την κομψότητά του.

Όλα ξεκίνησαν στις 15 Απριλίου του 1923 στο 14ο Targa Florio. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία από τις πλέον σημαντικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τον 20ο αιώνα. Προφανώς, ο αγώνας αποτελούσε μία εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση μιας μάρκας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Alfa Romeo ετοίμασε μία αγωνιστική έκδοση της RL και προσέλαβε στην ομάδα της ταλαντούχους οδηγούς.

Η τεχνολογία που έβαλε στην «πρίζα» την Alfa Romeo

Alfa Romeo: Γιορτάζει με συλλεκτικές Giulia και Stelvio

Στη γραμμή τερματισμού του αγώνα, το νήμα έκοψε πρώτος ο Ugo Sivocci με την RL. Πάνω σε εκείνο το ιταλικό μοντέλο, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το Quadrifoglio (τετράφυλλο τριφύλλι). Φυσικά, αυτή η νίκη έφερε την Alfa Romeo στην κορυφή των κατασκευαστών σπορ αυτοκινήτων και δημιούργησε έναν μύθο.

Έπειτα, το τυχερό σύμβολο της μάρκας, εκτός από τις αγωνιστικές κατασκευές, πέρασε και στα αυτοκίνητα παραγωγής. Μάλιστα, πρωτοεμφανίστηκε στην Giulia Sprint GT Veloce, η οποία ξεκίνησε μια παράδοση που ζει μέχρι σήμερα.

Alfa Romeo: Η Alfetta θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό hatchback

Ειδική έκδοση με μοναδικά χαρακτηριστικά σε μόλις 100 μονάδες

Οι Giulia και Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario μεταφέρουν την τεχνογνωσία από τους αγώνες στα αυτοκίνητα παραγωγής. Μάλιστα, ο bi-Turbo V6 κινητήρας έχει αναβαθμισμένη απόδοση στους 520 ίππους.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, η έκδοση διαθέτει μηχανικό πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Προφανώς, αυτό το χαρακτηριστικό βελτιώνει την πρόσφυση, την ευελιξία, τη σταθερότητα και τη συνολική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, στα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου συμβάλλει και το εξαιρετικά χαμηλό βάρος του. Μάλιστα, αυτό είναι ένα αποτέλεσμα εκτενούς χρήσης υπερ-ελαφρών υλικών, όπως το αλουμίνιο και το ανθρακόνημα.

Η Alfa Romeo Tonale PHEV συνδέει το παρελθόν με το μέλλον

Ειδικότερα στη Giulia, το εμπρός ενεργό αεροδυναμικό σπόιλερ από αναθρακονήματα, βελτιώνει τη ροή του αέρα και τη σταθερότητα. Ωστόσο, τόσο στη Giulia, όσο και στη Stelvio, το σύστημα εξαγωγής της Akrapovich προσφέρει ένα μοναδικό και… εθιστικό ήχο.

Την έντονη προσωπικότητα των Giulia και Stelvio ενισχύουν νέα φωτιστικά σώματα «3+3», τεχνολογίας full-LED. Επιπλέον, οι νέοι τροχοί των δύο μοντέλων φιλοξενούν, αποκλειστικά για την ειδική έκδοση, δαγκάνες φρένων σε χρυσό χρώμα.

Παράλληλα, την εμφάνιση της ειδικής έκδοσης συμπληρώνουν τα τμήματα από άβαφα ανθρακονήματα στους καθρέπτες και τη μάσκα. Όσοι θέλουν να τις αποκτήσουν, έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στα τρία αποκλειστικά χρώματα: Rosso Etna, Verde Montreal και Nero Vulcano.

H Alfa Romeo βάζει την Giulia στην πρίζα!

Alfa Romeo: Γιορτάζει με συλλεκτικές Giulia και Stelvio

Η ίδια απόλυτη σπορ αίσθηση χαρακτηρίζει και το εσωτερικό των αυτοκινήτων, με τον συνδυασμό δέρματος, alcantara και ανθρακονήματος. Στο ταμπλό η επιγραφή «100» δίπλα στο χρυσό Quadrifoglio υπογράφει τη μοναδικότητα της έκδοσης.

Επιπλέον, ο οδηγός έχει στη διάθεση του το νέο, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, που πλέον διαθέτει επιπλέον τη λειτουργία «Race». Αυτή η λειτουργία προσφέρει εκτός των άλλων και ένδειξη shift light, όταν ο οδηγός έχει επιλέξει τη χειροκίνητη λειτουργία στο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Editorial