Η Alfa Romeo Tonale PHEV συνδέει το παρελθόν με το μέλλον

H Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 τιμά τις Alfa Romeo του ιστορικού ράλι Monte-Carlo, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον της μάρκας.

Το Τορίνο και ακόμα 4 ευρωπαϊκές πόλεις αποτελούν τις αφετηρίες για το 25ο Rallye Monte-Carlo Historique. Ειδικότερα, αποτελεί μία διοργάνωση, αφιερωμένη στα αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετείχαν τουλάχιστον μια φορά στο Monte Carlo Rally μέχρι το 1983. Έτσι, η πλατεία Piazza San Carlo καλωσόρισε τα πληρώματα, αλλά και την Alfa Romeo Tonale Plugin Hybrid Q4.

Πιο συγκεκριμένα, το υβριδικό Plugin SUV έδωσε το παρών στην εκκίνηση, ώστε να συνδέσει το εξηλεκτρισμένο μέλλον της μάρκας με το ένδοξο αγωνιστικό της παρελθόν.

Φυσικά, αυτό εκφράζεται και από τα 19 πληρώματα που συμμετέχουν με μοντέλα της φίρμας στη φετινή διοργάνωση. Μεταξύ των πληρωμάτων με ιστορικά αυτοκίνητα της Alfa Romeo είναι και οι Έλληνες, Λυμπέρης Παπάζογλου και Δημήτρης Μπουνάζος, με Alfasud του 1977.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4: PHEV και τετρακίνητη!

Η Alfa Romeo Tonale διαθέτει το γνήσιο DNA της μάρκας

«Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση που φέρνει και πάλι το Τορίνο στο προσκήνιο. Το DNA της Alfa Romeo αποτελεί τη γνήσια έκφραση του ιταλικού σπορ χαρακτήρα από το 1910», σημείωσε ο κ. Raffaele Russo, Επικεφαλής της Alfa Romeo για την ιταλική αγορά.

«Σήμερα στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε αυτή την έννοια για τον 21ο αιώνα. Φυσικά, η νέα Tonale Plugin Hybrid Q4 είναι το ιδανικό όχημα για να δώσει το στίγμα μας, όσον αφορά στην αποδοτικότητα και την σπορ αίσθηση».

Πώς θα λέγεται το νέο SUV της Alfa Romeo;

Από το 1910, η Alfa Romeo, διατηρεί μία αδιάλειπτη σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική φίρμα έχει κατακτήσει τίτλους σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο με εκατοντάδες νίκες.

Η παλαιότερη Alfa Romeo που συμμετέχει στο 25ο Rallye Monte-Carlo Historique είναι μία 1900 Super του 1955. Προφανώς, τα περισσότερα από τα 19 πληρώματα θα οδηγήσουν διάφορες εκδόσεις της Giulia, κατασκευής από το 1965 μέχρι το 1975.

Alfa Romeo Tonale PHEV: Συνδέει το παρελθόν με το μέλλον

Τα χαρακτηριστικά της Plugin έκδοσης του ιταλικού SUV

Η Tonale Plugin Hybrid Q4 είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας που έχει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Σύμφωνα με την εταιρεία, το υβριδικό SUV προσφέρει κίνηση αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση 80 χιλιομέτρων.

Πολωνός φτιάχνει προσομοιωτή Alfa Romeo για… πάρτη του!

Παράλληλα, χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με συνολική απόδοση 280 ίππων. Μάλιστα, το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4 προσφέρει απολαυστική οδηγική αίσθηση και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Τέλος, αποτελεί την αφετηρία στη φιλόδοξη πορεία της Alfa Romeo, ώστε μέχρι το 2027 να διαθέτει μία πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων.

Editorial