Απαγόρευση θερμικών κινητήρων: Ποιες εταιρείες είναι θετικές;

Στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων παρουσιάζονται θετικές αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Mercedes-Benz και η Volkswagen.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, η απαγόρευση των θερμικών κινητήρων θα λάβει χώρα το 2035. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρέπει να λάβει την έγκριση των 27 κρατών-μελών.

Ωστόσο, χώρες με μεγάλη οικονομική επιρροή στη Γηραιά Ήπειρο επισημαίνουν τον αρνητικό αντίκτυπο του νόμου στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Επίσημο: Το 2035 η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης!

Θετική η Volkswagen στην απαγόρευση θερμικών κινητήρων

Η Volkswagen χαρακτηρίζει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκή Ένωσης «φιλόδοξη αλλά εφικτή». Ακόμη, θεωρεί ότι η στροφή προς την ηλεκτρική κινητικότητα είναι μη αναστρέψιμη.

Ποιοι λένε «όχι» στην απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2035;

Τέλος, η ηλεκτροκίνηση, σύμφωνα με τη Volkswagen, είναι ο μόνος οικολογικά, τεχνολογικά και οικονομικά εύλογος τρόπος για την ταχεία αντικατάσταση των θερμικών κινητήρων.

Υπέρ της απαγόρευσης και η Mercedes-Benz

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Volkswagen κινείται και η Mercedes-Benz. Μάλιστα, η γερμανική φίρμα είναι ανοιχτά υπέρ της ηλεκτροκίνησης. Ακόμη, είναι σε θέση να πέτυχει τον πλήρως ηλεκτρικό χαρακτήρα της γκάμας της, νωρίτερα από την απαγόρευση του 2035.

Γερμανία: «Όχι» στην απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης

Τέλος, ο Eckart von Klaeden, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων, δήλωσε τα εξής: «Μέχρι το 2030, θα είμαστε πλήρως ηλεκτρικοί, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς».

Ford: Στηρίζει την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης

Τι συμβαίνει με τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Η Ford, η Jaguar και ο Όμιλος Stellantis δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην απαγόρευση των θερμικών κινητήρων το 2035. Παράλληλα, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τη μορφή του νόμου και την επίδραση του στο χώρο της παραγωγής αυτοκινήτου.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!