Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου «Βολτάρουμε Ηλεκτρικά» στη Δράμα

H δράση «Βολτάρουμε Ηλεκτρικά» που διοργανώνει η επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” και ο Δήμος Δράμας θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και αφορά σε μια εβδομάδα γεμάτη δράσεις για το ηλεκτρικό ποδήλατο και το περιβάλλον.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Προώθηση της ιδέας χρήσης ηλεκτρικών ποδηλάτων στη Δράμα 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της δράσης «Βολτάρουμε Ηλεκτρικά», οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα φέτος, βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο των τελευταίων 650.000 χρόνων και το 2020 ήταν η δεύτερη πιο ζεστή χρονιά που έχει ζήσει ο πλανήτης!

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον πολύ έντονες και δεν μπορούν πλέον να παρακαμφθούν…

Η Δράμα αντιδρά στην κλιματική κρίση και μαθαίνει να αγαπάει τα ποδήλατα, «Βολτάροντας Ηλεκτρικά», κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Από τις 16 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, καλλιεργεί το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος φτιάχνοντας και χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η “επιδεικτική δράση προώθησης ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων στην πόλη της Δράμας” με διακριτικό τίτλο “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά” σχετίζεται με την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επισκεπτών της Δράμας, καθώς και με την προώθηση της ιδέας της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων, κατά τη μετακίνηση τους μέσα στην πόλη.

Επιπλέον, στα πλαίσια της δράσης συμπεριλαμβάνεται η ενημέρωση και η προτροπή των πολιτών σχετικά με τη δυνατότητα μετατροπής των συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά.

Διαβάστε επίσης: Πέντε μύθοι για τη χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων και τι ισχύει στην πραγματικότητα

Πρόκειται για μια δράση, η οποία πραγματοποιείται από την επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, σε σύμπραξη με τον Δήμο Δράμας, με κύριους σκοπούς τη συμβολή στην ανάπτυξη και εφαρμογή της εθνικής και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ επιπλέον συνδράμουν και στην εφαρμογή των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι κάτοικοι της Δράμας και οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας μπορούν να παρακολουθήσουν ποικίλες δράσεις με σημείο έναρξης το αμφιθέατρο της Οδού Χελμού όπως:

  • πρωινά διασκεδαστικά περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά
  • καθημερινές απογευματινές επιδείξεις μετατροπής ποδηλάτων σε ηλεκτρικά
  • test drive των οκτώ καινούργιων μας ηλεκτρικών ποδηλάτων
  • περιβαλλοντικές ημερίδες που θα μας προβληματίσουν
  • παρουσιάσεις του ολοκληρωμένου πιλοτικού συστήματος “Έξυπνο Ποδήλατο” που με τους 13 αισθητήρες του μας βοηθάει να βελτιώσουμε το αστικό περιβάλλον
  • απολαυστικές ποδηλατάδες στην πόλη
  •  πρωινά διασκεδαστικά περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εβδομαδιαίων δράσεων:

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εργαστηρίων
Bike to School”, εργαστήρια για παιδιά στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.
Πέμπτη, 16 Σεπ 2021 | Παρασκευή, 17 Σεπ 2021 | Δευτέρα, 20 Σεπ 2021| Τρίτη, 21 Σεπ 2021|
Τετάρτη, 22 Σεπ 2021 – ώρα 9 πμ – 12μμ

Ebike Happy hour, δοκιμές των ηλεκτρικών ποδηλάτων από το κοινό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

Πέμπτη, 16 Σεπ 2021| Κυριακή, 19 Σεπ 2021| Δευτέρα, 20 Σεπ 2021| Τρίτη, 21 Σεπ 2021 – ώρα 6 μμ-9 μμ και Σάββατο, 18 Σεπ 2021 – ώρα 10 πμ – 1 μμ

Make an ebike, ανακάλυψε πως μετατρέπεται ένα συμβατικό ποδήλατο σε ηλεκτρικό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.
Πέμπτη, 16 Σεπ 2021| Κυριακή, 19 Σεπ 2021| Δευτέρα, 20 Σεπ 2021| Τρίτη, 21 Σεπ 2021 – ώρα 6 μμ-9 μμ και Σάββατο, 18 Σεπ 2021 – ώρα 10 πμ – 1 μμ

Αναλυτικό Πρόγραμμα Ενημερωτικών Δράσεων

Open day “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά”, ανοικτή παρουσίαση στο κοινό από τον Δήμο Δράμας, την Επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, με την συμμετοχή του Πράσινου Ταμείου, στο Αμφιθέατρο “Σωκράτης Δημητριάδης” στην Αγία Βαρβάρα.

Παρασκευή, 17 Σεπ 2021 – ώρα 7:30 μμ

Όλη η Δράμα βολτάρει ηλεκτρικά, τι γνωρίζεις για την κλιματική αλλαγή, το ηλεκτρικό ποδήλατο και τα προσωπικά και συλλογική οφέλη της χρήσης του. Μια διαδραστική παρουσίαση με το κοινό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

Σάββατο, 18 Σεπ 2021 – ώρα 10 πμ – 1 μμ

Τελετή Λήξης “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά”, παρουσίαση αποτελεσμάτων της εβδομάδας, της χρήσης των ποδηλάτων και του περιβαλλοντικού οφέλους, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

Τετάρτη, 22 Σεπ 2021 – ώρα 6.00 μμ

Αναλυτικό Πρόγραμμα Ποδηλατικών δράσεων

Το Α και το Β της ποδηλασίας, οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου, θα εκπαιδευτούν σε ένα πρότυπο πάρκο ποδηλασίας και θα μάθουν τα μυστικά της σωστής χρήσης του ποδηλάτου με εκπαιδευτή τον Χρήστο Κηπουρό, στο Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

Για ηλικίες 7-12 με απαραίτητη η γονική συνοδεία.

Κάθε παιδί, θα συμμετέχει με δικό του ποδήλατο και απαραίτητα θα πρέπει να φορά ποδηλατικό κράνος.

Σάββατο, 18 Σεπ 2021 και Κυριακή, 19 Σεπ 2021 – ώρα 6 μμ-8 μμ

Ποδηλατοβόλτα στο Kallifytos Trail Park με τον Δήμο Δράμας και την Πρωτοβουλία Πεζών Ποδηλατών. Σημείο έναρξης από το κιόσκι του Πανοράματος.

Κυριακή, 19 Σεπ 2021 – ώρα 10.30 πμ – 2.00 μμ

Βολτάρουμε Ηλεκτρικά σε δρόμους χωρίς αυτοκίνητα. Ποδηλατοβόλτα με πεζούς, ποδηλάτες και την οικολογική κίνηση Δράμας με σημείο έναρξης το Αμφιθέατρο Οδού Χελμού.

Τετάρτη, 22 Σεπ 2021, – ώρα 6.30 μμ

Διαβάστε επίσης: Πώς τα e-bikes έσωσαν τη βιομηχανία του ποδηλάτου

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!