Αποχωρεί η Volkswagen από τη Ρωσία;

Η Volkswagen σκέφτεται να αποχωρήσει από τη Ρωσία και ψάχνει αγοραστή για το εργοστάσιο της στην πόλη Καλούγκα.

Αβέβαιο είναι το μέλλον του ομίλου Volkswagen στη Ρωσία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά αγοραστή για το εργοστάσιο της στη ρωσική πόλη Καλούγκα.

Ουσιαστικά, η μάρκα έχει παύσει τη δραστηριότητα της στη χώρα μετά την έναρξη της ρωσική εισβολής στην Ουκρανία. Η εν λόγω εξέλιξη σημαίνει το άδοξο τέλος της επένδυσης στο εργοστάσιο στην Καλούγκα, η οποία έφτασε το 1 δισ. ευρώ.

Volkswagen Golf: Πεντάστερο στην ασφάλεια για πολλοστή φορά

Το εργοστάσιο της Volkswagen στη Ρωσία

Η επένδυση της Volkswagen στο εργοστάσιο της Καλούγκα έλαβε χώρα πριν από 13 χρόνια. Το εργοστάσιο απέχει 190 χιλιόμετρα από τη Μόσχα και η γερμανική φίρμα το εγκαινίασε το φθινόπωρο του 2009.

Ωστόσο, η παραγωγή του εργοστασίου έχει σταματήσει από το Φεβρουάριο του 2022, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επιπλέον, στη διακοπή της λειτουργίας συμβάλλει και η έλλειψη των πρώτων υλών της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και ορισμένων ανταλλακτικών εντός Ρωσίας.

Το Volkswagen Trinity έρχεται με αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων!

Οι φήμες για την αποχώρηση της Volkswagen από τη Ρωσία

Η Volkswagen δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση για την αποχώρηση της από τη Ρωσία. Ωστόσο, τις φήμες αποχώρησης πυροδοτεί η διακοπή της συνεργασίας της Volkswagen με τη ρωσική GAZ. Μάλιστα, η GAZ συναρμολογούσε στο εργοστάσιο της ορισμένα μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Επομένως, η αναζήτηση αγοραστή και η διακοπή των τοπικών συνεργασιών σηματοδοτούν της επιθυμία αποχώρησης από τη ρωσική αγορά.

Volkswagen: Σημαντική επένδυση στην Κίνα

Ακολουθούν κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Λόγω του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν αποχωρήσει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες από τη Ρωσία. Πρόσφατα, η Toyota ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της στην Αγία Πετρούπολη. Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης του. Τέλος, η παραγωγή του συγκεκριμένου εργοστασίου έχει σταματήσει από το Μάρτιο του 2022.

To Volkswagen ID. Life θα είναι ιδανικό για… μπάρμπεκιου!

Η στροφή προς την Κίνα

Η Volkswagen προχωρά στην επένδυση 2,4 δισ. ευρώ στην Κίνα για την παραγωγή οχημάτων αυτόνομης οδήγησης. Με την εν λόγω επένδυση έχει ως στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην κινέζικη αγορά. Τέλος, η επένδυση στην Κίνα θα λάβει χώρα μέσω της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Volkswagen, Cariad.

abb_img
spot_img