Απόκριες: Οδηγίες χρήσης για μία Καθαρά Δευτέρα χωρίς άγχος!

Όλες οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε την αυξημένη κυκλοφορία και να απολαύσουμε ακόμη μία Καθαρά Δευτέρα.

Ακόμη ένα τριήμερο είναι εδώ και για να απολαύσουμε την Καθαρά Δευτέρα, το CarsElectric.gr σας συμβουλεύει κατάλληλα. Προφανώς, η κίνηση των οχημάτων θα είναι αυξημένη σε ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο. Μάλιστα, αρκετές χιλιάδες θα είναι οι εκδρομείς που θα ταξιδέψουν προς τα χωριά τους, τις επαρχιακές πόλεις και άλλους προορισμούς.

Φυσικά, οι πιο κρίσιμες ώρες κυκλοφορίας είναι τόσο η έξοδος των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και η επιστροφή σε αυτά. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα κάνει την εμφάνισή του στο οδικό δίκτυο κοντά στην περιοχή της Αττικής. Για αυτό το λόγο, οι εταιρείες παραχώρησης που έχουν αναλάβει την συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων, έχουν ανακοινώσει τις ώρες αιχμής που αναμένουν για το τριήμερο.

Στα σκαριά ο πρώτος εναέριος ποδηλατόδρομος στην Ελλάδα

Οι ώρες αιχμής που θα πρέπει να αποφύγουμε για μία… Καθαρά Δευτέρα

Ειδικότερα, πιθανή αυξημένη κίνηση στην έξοδο θα υπάρχει την Παρασκευή 24/2 από τις 17:00 έως τις 20:00 το βράδυ. Επιπλέον, το Σάββατο 25/2 καλό είναι να αποφύγουμε την μετακίνηση από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Ωστόσο, το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή την Καθαρά Δευτέρα, η οποία αποτελεί και την τελευταία μέρα του τριημέρου. Πιο συγκεκριμένα, στις 27/2 οι ώρες αιχμής θα είναι από τις 15:00 το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα.

17.801 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα!

Οδηγίες χρήσης για την έξοδο του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

Όσοι επιλέξουν την Παρασκευή 24/2, ιδανικό θα ήταν να έχουν ξεκινήσει νωρίς το πρωί. Επιπλέον, η δεύτερη επιλογή είναι βραδινή, δηλαδή μετά τις 21:00. Διαφορετικά, καλό θα ήταν να αναχωρήσουν το Σάββατο μετά τις 14:00 και προς το απόγευμα.

Τέλος, θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών. Πιο συγκεκριμένα, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου, στο ρεύμα εξόδου (προς Πάτρα) την Παρασκευή (16:00-21:00). Επιπλέον, το ίδιο θα ισχύει το Σάββατο (08:00-13:00). Τέλος, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών θα υπάρχει και την Καθαρά Δευτέρα (15:00-21:00) στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα.

Η Ελλάδα διαθέτει τον παλαιότερο στόλο της EE

Ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία του οδικού δικτύου με έργα σε εξέλιξη

Οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχουν έργα συντήρησης ή αναβάθμισης. Για παράδειγμα, στον κόμβο των Μεγάρων, καθώς και στην Κακιά Σκάλα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Επιπλέον, σημαντικά έργα είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή του Σταθμού Διοδίων Ισθμού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Αντίστοιχα, αναβαθμίσεις είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή της Λαμίας. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει αμφιδρόμηση λόγω έργων, στο 206ο χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών-Λαμίας.

abb_img
spot_img