Στα σκαριά ο πρώτος εναέριος ποδηλατόδρομος στην Ελλάδα

Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», θα αποτελέσει κέντρο άθλησης και αναψυχής, το οποίο θα διασχίζει ένας εναέριος ποδηλατόδρομος.

Σε πάρκο… ζωής θα μεταμορφωθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», το πάλαι ποτέ κέντρο δράσεων και αναψυχής, που πλέον έχει αφεθεί στο έλεος του χρόνου. Η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει να δώσει νέα πνοή στο πάρκο στο Ίλιον, με χώρους άθλησης και αναψυχής, ενώ θα φιλοξενήσει και τον πρώτο εναέριο ποδηλατόδρομο της χώρας.

Η Περιφέρεια θέλει να καταστήσει το πάρκο μία όαση πρασίνου, ακολουθώντας ευρωπαϊκές και παγκόσμιες τάσεις σε επίπεδο άθλησης και αναψυχής για τους όλους τους πολίτες της Αττικής.

Οι Superchargers της Tesla έφτασαν μέχρι τη Λάρισα!

Στο Ίλιον ο πρώτος εναέριος ποδηλατόδρομος

Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης, κ. Γ. Πατούλης έδωσε το παρών σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τρίτη 14/02. Ο κ. Πατούλης έκανε εκτενή αναφορά στο σχεδιασμό που θα μεταμορφώσει πλήρως το πάρκο και θα επαναφέρει τη ζωντάνια σε αυτό.

Στόχος είναι η μεταμόρφωση του Πάρκου Τρίτση, σε ένα Πρότυπο Περιβαλλοντικό Πάρκο μέσω 8 ζωνών παρεμβάσεων. Προφανώς, αυτές αφορούν μεταξύ άλλων στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου δικτύου μεταφορών εντός του πάρκου.

Ωστόσο, αυτό που ξεχώρισε στην εκδήλωση είναι η πρόταση για την κατασκευή ενός εναέριου ποδηλατοδρόμου που θα ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η εν λόγω κατασκευή θα αποτελέσει την πρώτη σχετική υποδομή επί ελληνικού εδάφους.

Πρωτιά των ΑΠΕ στην παραγωγή ρεύματος

Στον αέρα ο ποδηλατόδρομος λόγω… φιστικιάς

Πέρα από τους αισθητικούς λόγους, η δημιουργία του εναέριου ποδηλατοδρόμου θα γίνει και χρηστικούς λόγους. Ειδικότερα, στην περιοχή υπάρχει μεγάλη έκταση με καλλιέργειες φιστικιάς, η οποία «βάζει» φρένο σε οποιαδήποτε παρέμβαση.

Έτσι, ο εναέριος ποδηλατόδρομος θα μπορούσε να διασχίσει υπέργεια τη ζώνη με τις καλλιέργειες φιστικιάς, διατρέχοντας την περιοχή δίπλα στο κανάλι με την κεντρική πλατεία.

Επιπλέον, στην εκδήλωση δεν έγινε αναφορά σε περισσότερες λεπτομέρειες του έργου, όπως το μήκος της ποδηλατικής διαδρομής. Ωστόσο, από το video που προβλήθηκε φαίνεται ότι ο ποδηλατόδρομος θα είναι μία εντυπωσιακή υποδομή αναψυχής.

Ελλάδα: Προτελευταία στους φορτιστές!

Επιπλέον αλλαγές στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Τέλος, το σχέδιο της Περιφέρειας, εκτός από την μεταμόρφωση του πάρκου περιλαμβάνει και άλλες δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αυτές περιλαμβάνουν:

  • Εγκατάσταση ποικίλων χρήσεων με ταυτόχρονη ενίσχυση του χαρακτήρα του πάρκου ως κέντρο ευαισθητοποίησης για περιβαλλοντικά θέματα
  • Ένταξη νέων λειτουργιών, ανάδειξη, όπως επίσης και εκμετάλλευση των υφιστάμενων κτισμάτων
  • Η λειτουργική και διοικητική ενοποίηση των χώρων του πάρκου
  • Η διαμόρφωση σύγχρονου δικτύου μεταφορών εντός του πάρκου
  • Η εγκατάσταση τεχνολογικά έξυπνου εξοπλισμού
  • Οι αναγκαίες φυτοτεχνικές μελέτες με νέο σχεδιασμό

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!