Ποιος έκλεψε τα εμπορικά μυστικά του Apple Car;

Το Apple Car και τα εμπορικά μυστικά του, αποτελέσαν αντικείμενα κλοπής από έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας, σύμφωνα με την ομολογία του.

Την περασμένη Δευτέρα ένας πρώην υπάλληλος της Apple ομολόγησε την ενοχή του σχετικά με την κλοπή εμπορικών μυστικών του Apple Car. Η ομολογία του υπαλλήλου έγινε ενώπιον του δικαστηρίου στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και το έγκλημα αποτελεί κακούργημα.

Με λίγα λόγια, ο πρώην υπάλληλος είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 10 ετών και την επιβολή προστίμου 250.000 δολαρίων.

Αpple Car Key: Διαθέσιμο σε μοντέλα Kia και Genesis

Πώς διέρρευσαν τα μυστικά του Apple Car;

Το όνομα του υπαλλήλου της Apple, o οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαρροή των εμπορικών μυστικών του αυτόνομου οχήματος της, είναι Xiaolang Zhang. Η αμερικάνικη εταιρεία τον προσέλαβε τον Δεκέμβριο του 2015 για τη συμμετοχή του στο Project Titan. Αντικείμενο του, δηλαδή, ήταν η ανάπτυξη λογισμικού και hardware για τα αυτόνομα οχήματα της εταιρείας.

Το Αpple Car είναι πολύ κοντά

Ο Zhang λοιπόν, λόγω της θέσης του είχε πρόσβαση σε διαβαθμισμένες βάσεις δεδομένων της Apple. Τον Απρίλιο, όμως, του 2018 αποφάσισε να αλλάξει δουλειά και να πάει στην Xpeng Motors. Τότε, λοιπόν, η Apple ανακάλυψε την κλοπή 24 GB δεδομένων ανάπτυξης του Apple Car. Ακόμη, ο Zhang είχε κλέψει και έναν ολόκληρο server από το εργαστήριο αυτόνομων οχημάτων της εταιρείας!

Τι συμβαίνει με την Porsche και το Αpple Car;

Εν τέλει, τον Ιούλιο του 2018 το FBI συνέλαβε τον Zhang στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ πριν την επιβίβαση του σε πτήση για την Κίνα. Μάλιστα, οι αρμόδιοι βρήκαν τα δεδομένα στο φορητό υπολογιστή της γυναίκας του.

Τέλος, ο Zhang έχει παραδεχθεί την ενοχή του και έχει έρθει σε συμφωνία με τους εισαγγελείς. Η ανακοίνωση της ποινής του θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!