Ας καλωσορίσουμε την πρώτη Rimac Nevera!

Η πρώτη Rimac Nevera παραγωγής είναι πλέον γεγονός και το hypercar της κροατικής φίρμας ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο.

Η στιγμή που πολλοί φίλοι της αυτοκίνησης περίμεναν έφτασε, αφού η πρώτη Rimac Nevera βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Και πλέον είναι έτοιμη να κυριαρχήσει στους δρόμους.

Το νέο μοντέλο έπειτα από 5 χρόνια ανάπτυξης, 18 πρωτότυπα, 45 «σκληρές» δοκιμές σε δύσβατους και χιονισμένους δρόμους, δηλώνει έτοιμο για όλα. Η κροατική φίρμα ανακοίνωσε αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι η παραγωγική διαδικασία θα «πάρει φωτιά» στοχεύοντας στην κατασκευή 50 μονάδων ετησίως.

Η Rimac Nevera έχει άδεια για… «πτήσεις»!

Το πρώτο θα είναι όχημα επίδειξης

Το αυτοκίνητο είναι στην πράσινη απόχρωση Callisto, ενώ το εσωτερικό του «ντύνει» το ύφασμα Alcantara. Επιπλέον, φέρει την αρίθμηση #000 και θα παραμείνει στην κατοχή της εταιρείας ως όχημα επίδειξης.

Όλες τις Nevera, που θα παράγει η μάρκα το 2022, τις έχουν ήδη αγοράσει οι νέοι τους κάτοχοι και θα τις παραλάβουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Hyundai: Τέλος στη συνεργασία με τη Rimac λόγω… Porsche!

Ας θυμηθούμε λίγα πράγματα για τη Rimac Nevera

Το εν λόγω ηλεκτρικό hypercar είναι πανίσχυρο, καθώς έχει απίστευτη ισχύ 1.914 ίππων και 2.360 Nm ροπής, ενώ 4 ηλεκτρικοί κινητήρες στέλνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η επιτάχυνση από το 0-100 χλμ./ώρα θέλει μόλις… 1,85 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα. Επιπλέον, οι μπαταρίες της Nevera έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 120 kWh και αυτονομία 548 χιλιομέτρων.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Rimac Nevera απλά δεν πιάνεται!

Το hypercar της φίρμας έχει εντυπωσιάσει τους πάντες τόσο με τις επιδόσεις του, που πραγματικά καθηλώνουν, όσο και με την εμφάνισή του. Μάλιστα, για αυτά τα χαρακτηριστικά έχει κερδίσει πλήθος διακρίσεων, όπως:

  • Best Hypercar (Robb Report)
  • Hypercar of the Year (από το GQ)
  • Best Electric Performance Car (από το Top Gear)

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!