Αθήνα: 1.200 λεωφορεία «λένε όχι» στον κορωνοϊό!

Στους δρόμους της Αθήνας θα κυκλοφορούν 1.200 αστικά λεωφορεία με όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

H Ανώνυμη Εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ.Α.Ε) στοχεύει στην καταπολέμηση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού με τη χρήση ειδικού αντιμικροβιακού εξοπλισμού σε λεωφορεία της Αθήνας. Πιο, συγκεκριμένα, η Ο.ΣΥ.Α.Ε έχει προκηρύξει δύο διαγωνισμούς για την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Ο πρώτος αφορά την τοποθέτηση-επένδυση αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού. Δηλαδή, φύλλων, διάφανων φιλμ και θερμοσυστελλόμενων σωλήνων, με περιεκτικότητα σε χαλκό τουλάχιστον 98%. Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού μαζί με Φ.Π.Α είναι 1.026.720 ευρώ. Τα αντιμικροβιακά υλικά θα τοποθετηθούν στις επιφάνειες αφής 1.200 αστικών λεωφορείων της εταιρείας.

Ο δεύτερος διαγωνισμός είναι ύψους 297.600 ευρώ (συν Φ.Π.Α.). Έχει να κάνει με την παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης αντιμικροβιακων φίλτρων αέρα με ιόντα χαλκού στις κλιματιστικές μονάδες των οχημάτων της ΟΣΥ.

1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των βακτηρίων

Τα αντιμικροβιακά φίλτρα αέρα κλιματιστικών με ιόντα χαλκού, εξουδετερώνουν αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών. Για παράδειγμα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19 σε ποσοστό άνω του 99%. Όπως αντίστοιχα και με τα αντιμικροβιακά φύλλα.

Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται σημαντικά επάνω στην επιφάνεια των εν λόγω φίλτρων σε ποσοστό άνω του 99% εναντίων του κορωνοϊού και του ιού Η1Ν1. Επιπλέον, σε ποσοστό άνω του 88% αντιμετωπίζει τα μικρόβια: Χρυσίζων Σταφυλόκοκκος, Κλεμπσιέλλα της πνευμονίας και Αεριογόνος Ψευδομονάδα κ.α.

Τα σημεία τοποθέτησης των αντιμικροβιακών προϊόντων στα οχήματα θα είναι στις:

  • Χειρολαβές θυρών
  • Χειρολαβές καθισμάτων
  • Κουπαστές
  • Χειρολαβές ορθίων
  • Μπάρες ορθίων
  • Περιμετρικές μπάρες

Ο μεγάλος ποδηλατόδρομος της Αττικής είναι γεγονός!

Τα λεωφορεία στην Αθήνα, «ασπίδα» για τον κορωνοϊό

Ο στόχος της ΟΣΥ μέσω των δύο διαγωνισμών είναι η μείωση των λοιμώξεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Προφανώς τα ΜΜΜ αποτελούν μία από τις βασικές εστίες διασποράς του ιού. Παράλληλα, το συνολικό κόστος των διαγωνισμών υπερβαίνει τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των προσφορών είναι στις 26/07/2022 για τις αντιμικροβιακές επιφάνειές και 29/08/2022 για τις κλιματιστικές μονάδες.

abb_img
spot_img