Αστυπάλαια: Το astyMOVE τα «έσπασε» το πρώτο 9μηνο του 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε το πρώτο 9μηνο του 2023 για το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί».

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο νησί» είναι πλέον στο 3ο έτος υλοποίησής του. Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω του μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας. Τόσο σε ότι αφορά τις μετακινήσεις όσο και στο σκέλος της παραγωγής ενέργειας.

Στον πυλώνα της έξυπνης κινητικότητας, η λειτουργία της υπηρεσίας vehicle sharing «astyGO» σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες shuttle service «ASTYBUS», ολοκληρώνουν το καινοτόμο οικοσύστημα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας. Φυσικά, στο συντονισμό των υπηρεσιών συμμετέχει η Kosmocar αποκλειστικά μέσω ηλεκτρικών οχημάτων.

Αποστολή στην Αστυπάλαια: Κινούμαστε ηλεκτρικά με astyMOVE!

ASTYBUS και astyGO «ηλέκτρισαν» την Αστυπάλαια

Τα αποτελέσματα της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023 δικαιώνουν την επιλογή της Έξυπνης κινητικότητας ως μία βασική πρόταση μετακίνησης για τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, τα ηλεκτρικά Volkswagen ID.Buzz της υπηρεσίας «ASTYBUS», διένυσαν 168.300 χιλιόμετρα το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, πραγματοποίησαν 25.503 διαδρομές την ίδια περίοδο. Επίσης, να τονίσουμε πως το 25% των μονίμων κατοίκων της Αστυπάλαιας χρησιμοποίησε το «ASTYBUS». Αυτό αναδεικνύει την αποδοχή και την υιοθέτηση των λύσεων έξυπνης κινητικότητας από την τοπική κοινωνία.

Η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» κάνει «καταπράσινη» την Αστυπάλαια!

Αντίστοιχα, με την υπηρεσία «astyGO» έλαβαν χώρα πάνω από 895 διαδρομές σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση +84% σε σχέση με το 2022. Θυμίζουμε, πως η υπηρεσία ξεκίνησε με τα ηλεκτρικά Volkswagen ID.3, το eScooter SEAT MO 125 και τα eBikes της Ducati.

Συνολικά, από τον Ιούνιο του 2022, οι χρήστες του οικοσυστήματος «astyMOVE» διένυσαν περισσότερα από 373.000 χιλιόμετρα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen. Οι μετακινήσεις αυτές ισοδυναμούσαν με επιβάρυνση 44,8 τόνων CO2 εφόσον πραγματοποιούνταν με κινητήρες εσωτερικές καύσης.

Το astyMOVE τα πάει περίφημα στην Αστυπάλαια

Αστυπάλαια: Το astyMOVE τα «έσπασε» το πρώτο 9μηνο του 2023

Kosmocar και astyMOVE έχουν πολλές διακρίσεις

H Kosmocar και το οικοσύστημα Έξυπνης δυναμικότητας astyMOVE και έχει ήδη λάβει κορυφαίες διακρίσεις από έγκριτους θεσμικούς οργανισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, έχει λάβει:

  • Χρυσή διάκριση στην κατηγορία «Η Καινοτομία στην Εμπειρία του Πελάτη» στην απονομή των Εθνικών Βραβείων Εξυπηρέτησης Πελατών του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) 2022
  • Επιπλέον, η δέσμευση της εταιρείας στην ανάδειξη και προαγωγή έξυπνων και βιώσιμων λύσεων κινητικότητας αναγνωρίστηκε στα Mobility Awards 2023 με το κορυφαίο βραβείο “Car Company of the Year” και 3 βραβεία Gold στις κατηγορίες Mobility as a Service (MaaS), Urban Transport και Ride Hailing and Κοινή χρήση αυτοκινήτου.

Επίσης, μετράει φυσικά και η εμπιστοσύνη των χρηστών, οι οποίοι επιβραβεύουν την εφαρμογή astyMOVE με ποσοστό ικανοποίησης 90%.

Τέλος, η ενσωμάτωση ενός συστήματος οικοσυστήματος κινητικότητας στο νησί της Αστυπάλαιας αποτελούν απόδειξη αλλά και επιβράβευση της δέσμευσης της Kosmocar – Volkswagen στη βιωσιμότητα και την καινοτομία, με στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για την κοινωνία.

abb_img
spot_img