Κάπως έτσι δημιουργείται το μποτιλιάρισμα!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους δρόμους είναι το μποτιλιάρισμα και οι πραγματικοί λόγοι που οδηγούν σε αυτό καμιά φορά δεν είναι τόσο προφανείς.

Ακούστε το άρθρο

Μποτιλιάρισμα. Μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Συναισθήματα, ωστόσο, με αρνητική χροιά, καθώς η κυκλοφοριακή κίνηση είναι ένας από τους πιο στρεσογόνους παράγοντες, που μαστίζει τις μεγαλουπόλεις και όχι μόνο. Προφανώς, προκαλώντας εκνευρισμό και άγχος στους οδηγούς σε καθημερινή βάση.

Έρευνα: H ηλεκτροκίνηση σώζει ζωές!

Όλοι οι οδηγοί, έχουν σπαταλήσει άπειρες ώρες «κολλημένοι» στην κίνηση, επιστρέφοντας από την εργασία τους η από κάποιο ταξίδι. Ώρες που αν τις μετρήσουμε, θα σοκαριστούμε, αναλογιζόμενοι τον πολύτιμο χρόνο που χάσαμε περιμένοντας να ξεμπλοκάρουν οι δρόμοι.

Ομαλή κίνηση την περίοδο τη πανδημίας

Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας, οι οδηγοί στην Αθήνα έχασαν κατά μέσο όρο 70 ώρες από τη ζωή τους το 2021. Περιμένοντας φυσικά στην κίνηση. Ενώ, κατά την περίοδο της πανδημίας το αντίστοιχο χρονικό διάστημα ήταν μειωμένο κατά 35%.

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι πολλά!

Κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ήταν η πρώτη φορά ενδεχομένως, που οι δρόμοι ήταν άδειοι. Προφανώς, τα ελάχιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν δεν προκαλούσαν καμία κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πλέον, τα ανυπόφορα μποτιλιαρίσματα έχουν επιστρέψει για τα καλά στην καθημερινότητα του οδηγού.

Ο οδηγός φέρει την ευθύνη

Προφανώς και οι λόγοι που οδηγούν σε μποτιλιάρισμα έχουν να κάνουν με κάποιο τροχαίο ατύχημα ή λόγω έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Τροχαίας. Ωστόσο, πολλές είναι οι φορές, όπου υπάρχει μια ανεξήγητη κίνηση, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Το γνωστό με άλλα λόγια «μποτιλιάρισμα φάντασμα».

Έρευνα: Τα ηλεκτρικά «ζορίζουν» τους Βρετανούς

Ο υπεύθυνος πίσω από αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον ίδιο τον οδηγό και την συμπεριφορά που επιδεικνύει στο δρόμο.

Οι πραγματικοί λόγοι που οδηγούν σε μποτιλιάρισμα

Αν το σκεφτούμε προσεκτικά, το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργηθεί κίνηση στους δρόμους είναι μερικές δεκάδες οδηγοί. Κάποιοι από αυτούς δεν θα τηρούν τις αποστάσεις από το προπορευόμενο όχημα. Άλλοι θα αυξομειώνουν ταχύτητα χωρίς λόγο, ενώ άλλοι θα αλλάζουν λωρίδα και κατεύθυνση, αγνοώντας τον ΚΟΚ, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο χάος.

Έρευνα: Οι Έλληνες «ψήνονται» για ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο

Μία ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Nagoya της Ιαπωνίας πραγματοποίησε το σχετικό πείραμα. Μέσω αυτού ήθελε να αποδείξει ότι το μόνο που χρειάζεται για ένα μποτιλιάρισμα είναι όσα αναφέραμε παραπάνω.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει ακριβώς όλους τους παράγοντες που οδηγούν στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, η οποία ταλαιπωρεί και θα ταλαιπωρεί τους οδηγούς.

abb_img