Κίνα: Απαγορεύονται τα αυτοκίνητα της Tesla λόγω… κατασκοπείας!

Τα Tesla θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στην Κίνα από την 1η Ιουλίου, καθώς υπάρχει υποψία για εμπλοκή τους σε παιχνίδια κατασκοπείας.

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τα Tesla στην Κίνα. Πρόσφατα οι κινέζικες αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία όλων των μοντέλων της αμερικανικής εταιρείας, στους δρόμους της πόλης Beidaihe. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν έντονες υποψίες ότι τα συγκεκριμένα οχήματα εμπλέκονται σε… κατασκοπεία.

Η Beidaihe είναι μία πόλη-θέρετρο όπου φέτος θα φιλοξενήσει, όπως και κάθε χρόνο, μυστική συνεδρίαση των κυβερνητικών ηγετών της χώρας. Με την ανακοίνωση των τοπικών αρχών να αναφέρει ότι η απαγόρευση είναι αποτέλεσμα εθνικών υποθέσεων.

Πώς να κλέψεις ένα Tesla σε 130 δευτερόλεπτα!

Η Κίνα λέει όχι στα Tesla 

Η κινέζικη κυβέρνηση έχει εκφράσει σαφείς ανησυχίες ότι τα οχήματα της Tesla έχουν… κατασκοπευτικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, από το 2021 ήδη υπάρχουν αναφορές που μαρτυρούν ότι η Κίνα, θεωρεί ότι τα μοντέλα της Tesla συμμετέχουν σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

Προφανώς, επειδή έχουν τη δυνατότητα συνεχούς καταγραφής βίντεο. Έτσι, οι αρχές πιστεύουν ότι αυτά τα βίντεο ενδεχομένως να πηγαίνουν στις ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας απόρρητες πληροφορίες. Και κάπως έτσι η απαγόρευση κυκλοφορίας τους στην Κίνα, θα διαρκέσει για δύο μήνες, ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου.

Tesla: Δικαστικές περιπέτειες στην Ισπανία

Η Tesla προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει κέντρο ειδικά στην Κίνα, για την τοπική αποθήκευση των δεδομένων που παράγουν όλα τα αυτοκίνητά της στην ασιατική χώρα.

Η Tesla προσλαμβάνει μέχρι και 600 εργαζόμενους το μήνα!

Ο Έλον Μασκ σε μία προσπάθειά του να ηρεμήσει τα πνεύματα και να αντιστρέψει το κλίμα δήλωσε το εξής: «Η Tesla δεν χρησιμοποιεί τις κάμερες των οχημάτων της για να κατασκοπεύει την Κίνα».

Ωστόσο, δεν έπεισε τις κινέζικες αρχές, οι οποίες προέβησαν εν τέλει στο μέτρο που αναφέραμε.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!