BMW i7 M70 xDrive: Ιδού η ισχυρότερη ηλεκτρική BMW

Η BMW παρουσίασε την κορυφαία i7 M70 xDrive, η οποία προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό ηλεκτροκίνησης και επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία.

Η BMW i7 M70 xDrive σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο για την BMW M κατά τη μετάβασή της προς την ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον, το πολυτελές sedan αποτελεί το τρίτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο επιδόσεων, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην Auto Shanghai 2023. Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, το λανσάρισμά της στην παγκόσμια αγορά θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Αποκλειστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες και στιλιστικά χαρακτηριστικά M, διαφοροποιούν την κορυφαία έκδοση από τα άλλα μοντέλα της σειράς. Επιπλέον, η ξεχωριστή αύρα της σηματοδοτεί τις εξαιρετικά δυναμικές επιδόσεις και αποκαλύπτει τις δυνατότητες ισχύος της με την πρώτη ματιά.

Test Drive || BMW i4 M50: Ηλεκτρική… αστραπή 544 ίππων!

Αρχικά, η σχεδίαση του εμπρός τμήματος επαναπροσδιορίζει τους χαρακτηριστικούς δίδυμους στρογγυλούς προβολείς και τη μάσκα της BMW. Μάλιστα, την εντυπωσιακή παρουσία του μοντέλου ενισχύει ο φωτισμός του περιγράμματος της μάσκας, η οποία έχει πλέον μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Στην πλαϊνή όψη και στο πίσω μέρος της νέας BMW i7 M70 xDrive, υπάρχουν επιπλέον χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία M. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίζουμε εξωτερικούς καθρέπτες M με τη γνώριμη διπλή μπάρα, πλαϊνές ποδιές M και νέο πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη. Προφανώς, όλα αυτά τα στοιχεία είναι εκεί για να αναδεικνύουν ξεκάθαρα τον προσανατολισμένο στις επιδόσεις χαρακτήρα του κορυφαίου μοντέλου.

Test Drive || BMW X3 xDrive30e: Υβριδική πολυτέλεια

Ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας της BMW στη νέα i7 M70 xDrive

Η τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς της BMW i7 έχει ως στόχο την αύξηση των επιδόσεων και της αποδοτικότητας. Το πολυτελές μοντέλο διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες, το οποίο αποδίδει 660 ίππους. Μάλιστα, η ειδική για μοντέλα M, σχεδιαστική φιλοσοφία, επιτρέπει στην BMW i7 M70 xDrive την επίτευξη μιας πρωτοφανούς αναλογίας ισχύος. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει 2,41 kW/κιλό και αποτελεί τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα της μάρκας.

Ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα παράγει μέγιστη ισχύ 489 ίππων, ενώ αυτός στον εμπρός άξονα προσφέρει 258 ίππους. Έτσι, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού συστήματος με κίνησης σε όλους τους τροχούς, με συνολική ροπή 1.015 Nm. Ωστόσο, όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει τη λειτουργία M Launch Control ή M Sport Boost, η ροπή αγγίζει τα 1.100 Nm. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η BMW i7 M70 xDrive έχει την ικανότητα να παράγει εξαιρετικά ελκτική ισχύ.

Test Drive || BMW iX: To μέλλον της αυτοκίνησης είναι εδώ!

BMW i7 M70 xDrive: Ιδού η ισχυρότερη ηλεκτρική BMW

Επιπλέον, το πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της νέας BMW i7 M70 xDrive συνδυάζει παράλληλα, υψηλές δυνατότητες κάλυψης μεγάλων αποστάσεων. Ειδικότερα, με χωρητικότητα 101,7 kWh, η μπαταρία παρέχει στο μοντέλο αυτονομία από 488 έως 560 χιλιόμετρα, κατά WLTP. Μάλιστα, η χρήση της νέας λειτουργίας Max Range, μπορεί να προσφέρει αύξηση της αυτονομίας κατά περίπου 15 έως 25%. Φυσικά, το σύστημα επιλέγει τον περιορισμό ισχύος και της μέγιστης ταχύτητας, σε συνδυασμό με τη μείωση κάποιων λειτουργιών άνεσης.

Το προηγμένο λογισμικό φόρτισης της μονάδας φόρτισης προάγει την αποδοτικότητα και την ταχύτητα κατά τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως 22 kW για ρεύμα AC και έως 195 kW για παροχή DC. Έτσι, το σύστημα μπορεί να προσθέσει αυτονομία έως και 170 χιλιομέτρων με μία 10λεπτη στάση σε σταθμό φόρτισης υψηλής ισχύος.

Έρχεται η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 και… όχι μόνο!

BMW i7 M70 xDrive: Ιδού η ισχυρότερη ηλεκτρική BMW

Ειδική τεχνολογία ανάρτησης M για δυναμική οδήγηση και την άνεση

Η ειδική για μοντέλα M εφαρμογή όλων των συστημάτων ελέγχου για την ηλεκτρική τετρακίνηση, το σύστημα διεύθυνσης, τα αμορτισέρ και τα συστήματα δυναμικής οδήγησης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τον συνδυασμό της χαρακτηριστικής δυναμικής, ευελιξίας και ακριβούς απόκρισης M, με ένα υψηλό επίπεδο άνεσης σε μεγάλες αποστάσεις. Η στάνταρ τεχνολογία ανάρτησης της νέας BMW i7 M70 xDrive περιλαμβάνει μία ειδική προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και στους δύο άξονες.

Οι BMW X5 και X6 M Competition εξηλεκτρίστηκαν!

BMW i7 M70 xDrive: Ιδού η ισχυρότερη ηλεκτρική BMW

Επιπλέον, το σύστημα διεύθυνσης Integral Active Steering και το πακέτο ανάρτησης Executive Drive Pro, αποτελούν επίσης μέρος του στάνταρ εξοπλισμού. Επίσης, το πακέτο προσφέρει ένα σύστημα σπορ φρένων, καθώς και ζάντες ελαφρού κράματος, διάστασης 21 ιντσών.

Τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην ασφάλεια, στην άνεση αλλά και στην δυναμική οδήγηση του μοντέλου, το οποίο προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, η κορυφαία ηλεκτρική i7 έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Editorial