Χ. Σταϊκούρας: Θα υπάρξει Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προανήγγειλε το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3, ενώ έκανε λόγο για περισσότερα ηλεκτρικά ταξί στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει και Γ’ Κύκλο, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας το πρωΐ του Σαββάτου στο ΣΚΑΪ, προανήγγειλε το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε, το Υπουργείο θα αξιοποιήσει πρώτα τους αδιάθετους πόρους από τον Β΄Κύκλο. Κατόπιν θα προχωρήσει σε ένα νέο καλύτερο πρόγραμμα.

Κ. Μητσοτάκης: Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να αναζητά την ηλεκτροκίνηση

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3:

«Ναι, θα υπάρξει “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”. Θα δούμε πρώτα πως θα αξιοποιήσουμε τους αδιάθετους πόρους του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” και θα προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο πρόγραμμα βλέποντας τις ατέλειες των προηγούμενων δύο προγραμμάτων, ώστε να υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμίευσης πόρων.»

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: 676 δικαιούχοι έλαβαν τα ποσά επιδότησης

Περισσότερα ηλεκτρικά ταξί στην ΑΘήνα

Επιπλέον, ο Υπουργός έκανε πιο γενική αναφορά στην ηλεκτροκίνηση. Ειδικότερα, ανέφερε πως σήμερα υπάρχουν 4 προγράμματα. Επίσης, 5.000 πολίτες θα έχουν λάβει την πληρωμή για την επιλογή που έχουν κάνει σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ποδήλατο.

Σε ότι αφορά τα ταξί ο στόχος ήταν να υπάρχουν περίπου 2.000 ηλεκτρικά ταξί. Ωστόσο, οι αιτήσεις που έγιναν και έλαβαν έγκριση είναι 37.

Όπως δήλωσε:

«Συζητάμε με τα ταξί πως θα βελτιώσουμε τα κίνητρα γιατί στο κέντρο της Αθήνας το 35% της κίνησης γίνεται από τα ταξί.»

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Νέα πληρωμή επιδότησης

Οι πληρωμές για τον Β΄ Κύκλο συνεχίζουν ακόμη

Θυμίζουμε ότι οι πληρωμές για τον Β΄Κύκλο επιδότησης συνεχίζουν κανονικά, καθώς οι αδιάθετοι πόροι  από ανενεργές αιτήσεις έφτασαν τα 173.000 ευρώ. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα διέθεσε εκ νέου σε νέες αιτήσεις, στο πλαίσιο της βέλτιστης διαχείρισης του προϋπολογισμού του προγράμματος επιδότησης.

Τέλος, ο συνολικός αριθμός των νέων αιτήσεων που έλαβαν το τελικό ΟΚ είναι 125. Το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχε γίνει επαναδιάθεση σε πολίτες, κεφάλαια ύψους πάνω από 700.000 ευρώ. Αυτά αφορούσαν και πάλι ανενεργές αιτήσεις. Μάλιστα, τελευταίες 2 εβδομάδες έχουν γίνει συνολικά δεκτές 330 αιτήσεις.

abb_img
spot_img