Κ. Μητσοτάκης: Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να αναζητά την ηλεκτροκίνηση

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στο συνέδριο «Greece Talks», τονίζοντας τη σημαντικότητα της ηλεκτροκίνησης για τη χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παρών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μιλώντας για διάφορα ζητήματα στο πλαίσιο του συνεδρίου «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας». Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην ηλεκτροκίνηση, επισημαίνοντας τη σημαντικότητά της ακόμη και για την τοπική κοινωνία και ειδικότερα τα νησιά.

Να σημειώσουμε εν λόγω συνέδριο του διοργανώνει το ταξιδιωτικό site Travel.gr μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για τα νησιά της χώρας ώστε αυτά να είναι πιο… «πράσινα». Όπως για παράδειγμα, στις υποδομές, τις μετακινήσεις, τα σκουπίδια και άλλα.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: 676 δικαιούχοι έλαβαν τα ποσά επιδότησης

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε για την ηλεκτροκίνηση:

«Είναι αυτονόητο ότι η ίδια η κοινωνία πρέπει να αναζητά την ηλεκτροκίνηση, αλλά το πιο σημαντικό είναι ως κυβέρνηση να ακούμε την αγορά και τους επενδυτές. Δεν θα έχουν πάντα δίκιο, αλλά έχουμε επαφή με την αγορά και ακούμε».

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός εστίασε κατά κύριο λόγο στα μικρότερα νησιά, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για πάρα πολλούς τουρίστες την θερινή περίοδο. Επίσης, έκανε λόγο για την υποχρέωση των καταστημάτων ενοικίασης να προσφέρουν στους τουρίστες και όχι μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και σκούτερ.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Εγκρίθηκε η υπαγωγή ακόμη 3.767 αιτήσεων

Η προσπάθεια της κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση

Η προσπάθεια της κυβέρνησης για ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης δεν είναι κάτι νέο. Συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό. Τρανό παράδειγμα το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων Κινούμαι Ηλεκτρικά, το οποίο έχει βγει σε 2 Κύκλους, ενώ υπάρχουν φήμες και για τρίτο.

Ειδικότερα, η επιτυχία του β΄κύκλου του προγράμματος ήταν τεράστια, καθώς οι αιτήσεις ήταν πάρα πολλές. Μάλιστα, ο προϋπολογισμός της επιδότησης στέρεψε περίπου 3 μήνες πριν τη λήξη του προγράμματος. Να σημειώσουμε πως η επίσημη λήξη του είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Τέλος, πριν από περίπου 2 εβδομάδες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι έλαβαν έγκριση 3.767 νέες αιτήσεις. Η συνολική δημόσια δαπάνη για αυτές να είναι άνω των 18 εκατομμυρίων.

abb_img
spot_img