Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: 676 δικαιούχοι έλαβαν τα ποσά επιδότησης

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέβαλε σε 676 ωφελούμενους του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», ποσά επιδότησης ύψους 1.283.920,84 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, ο β’ κύκλος του κρατικού προγράμματος επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» έληξε σε ότι έχει να κάνει με νέες αιτήσεις υπαγωγής. Πρόσφατα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέβαλε ποσά επιδόσεων ύψους 1.283.920,84 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, 676 ωφελούμενοι του προγράμματος, έλαβαν το ποσά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Εγκρίθηκε η υπαγωγή ακόμη 3.767 αιτήσεων

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αξιοποίησε αδιάθετα κεφάλαια

Ωστόσο, κεφάλαια ύψους 550.000 ευρώ έμειναν αδιάθετα, καθώς αφορούσαν σε αιτήσεις, οι οποίες ήταν εκτός χρονικού πλαισίου. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα αποδέσμευσε και διέθεσε εκ νέου τα εν λόγω κεφάλαια σε 205 νέες αιτήσεις.

Επιπλέον, η διαδικασία της αξιολόγησης και του ελέγχου των αιτήσεων θα συνεχιστεί ταχύτατα για την απελευθέρωση επιπλέον πόρων από ανενεργές αιτήσεις. Επιπλέον, θα υπάρξουν αποφάσεις υπαγωγής, καθώς επίσης και αποφάσεις καταβολής της δημόσιας δαπάνης προς τους ωφελούμενους.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Γιατί «φρενάρουν» οι αιτήσεις;

Τέλος, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά:

«Αντιμετωπίζουμε ένα ευχάριστο πρόβλημα. Τα διαθέσιμα κονδύλια του προγράμματος επιδότησης που ανέρχονται σε 65 εκ. ευρώ, έχουν δεσμευτεί στο σύνολό τους. Αυτό δείχνει την σωστή πολιτική που εφαρμόζει και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Γκοργκόλης Α.Ε. κινεί… το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Στόχος μας είναι η γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που έχουν υποβάλλει αίτηση και έχουν δεσμεύσει ποσά επιδότησης για να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα. Αποδεσμεύουμε καθημερινά, κεφάλαια που δεν θα τα χρησιμοποιήσουν οι πολίτες και τα δεσμεύουμε εκ νέου για όσους έχουν αποδεδειγμένο ενδιαφέρον.

Με αυτό τον τρόπο το επόμενο χρονικό διάστημα, το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2“ θα συνεχίσει να υποστηρίζει με επιδοτήσεις τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας μέχρι να το διαδεχτεί η νέα φάση του προγράμματος. Αποτελεί δέσμευσή μας ότι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης θα λαμβάνει επιδότησης και τα επόμενα χρόνια.»

abb_img
spot_img