ΔΕΗ blue: Εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για νέα σημεία ταχυφόρτισης

Η ενίσχυση του πανελλαδικού δημοσίου δικτύου ταχυφορτιστών ΔΕΗ blue και ο ρόλος της ΔΕΗ στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της γνωστοποίησε την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου υπερταχυφορτιστών (HPDC) δημόσιας φόρτισης ΔΕΗ blue. Πηγή της χρηματοδότησης αποτελεί ο μηχανισμός Connecting Europe Facility (CEF).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο του έργου 21-EL-TC-ESEERT «Electrifying South East Europe Road Transport», η ΔΕΗ blue προχωρά στην εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά 34 σημείων ταχυφόρτισης σε σταθμούς φόρτισης 2Χ150 kW, συνολικής ισχύος έως 300 kW.

Διεθνείς διασυνδέσεις: Ο δρόμος για την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο και εξαγωγέα ενέργειας – Cars Electric

Τα χαρακτηριστικά των νέων υπερταχυφορτιστών ΔΕΗ blue

Οι νέοι υπερταχυφορτιστές θα καλύψουν 13 περιοχές από όλη την Ελλάδα. Έτσι, θα ενισχύσουν την παρουσία, την ποιότητα και την κάλυψη του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΔΕΗ blue σε βασικές οδούς της χώρας. Επιπλέον, η προέλευση της ενέργειας θα είναι αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές. Παράλληλα, τα νέα σημεία ταχυφόρτισης θα παρέχουν εύκολη πρόσβαση για ΑμεΑ. Τέλος, η ανακοίνωση επισημαίνει πως η εξυπηρέτηση αυτών των ατόμων θα γίνεται κατά προτεραιότητα.

ΑΔΜΗΕ: Το 61% της ηλεκτροπαραγωγής του Νοεμβρίου ήταν από καθαρή ενέργεια – Cars Electric

Η ενίσχυση του πανελλαδικού δημοσίου δικτύου ταχυφορτιστών ΔΕΗ blue

Με την προσθήκη των νέων ταχυφορτιστών υψηλής ισχύος, η ΔΕΗ ενισχύει το πανελλαδικό δημόσιο δίκτυο ταχυφορτιστών της. Συγκεκριμένα, το δίκτυο αυτό απαριθμεί περισσότερα από 200 σημεία (DC). Επιπλέον, 36 από αυτά τα σημεία, αποτελούν σημεία ταχυφόρτισης υψηλής ισχύος έως 300 kW (HPDC). Επομένως, διευκολύνουν τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

HELLENiQ ENERGY: Προσφορά 8 τόνων τροφίμων σε κοινωνικά συσσίτια τις ημέρες των Χριστουγέννων – Cars Electric

Οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, κ. Κυριάκου Κοφινά

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, κ. Κυριάκος Κοφινάς είπε πως το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης είναι εθνικό στοίχημα. Παράλληλα, δήλωσε πως η ΔΕΗ blue αποτελεί βασικό φορέα ανάπτυξης των υποδομών και των εφαρμογών που οδηγούν στην επίτευξη του. Συνεχίζοντας, επισήμανε πως, στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΗ blue χτίζει συνεργασία με το Connecting Europe Facility και επενδύουν από κοινού στη γρήγορη εξάπλωση της ταχυφόρτισης σε κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, σημείωσε πως «η ανάπτυξη της πράσινης κινητικότητας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον είναι κοινός στόχος και θα τον πετύχουμε με συνέργειες και συνεργασία».

abb_img
spot_img