ΔΕΗ: Ολοκλήρωση της εξαγοράς του Κωτσόβολου

Ο στόχος μετασχηματισμού της ΔΕΗ σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της λιανικής πώλησης.

Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 10 Απριλίου η ΔΕΗ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Κωτσόβολου από την Currys. Η συγκεκριμένη εξαγορά αποτελούσε σημαντικό στόχο της ΔΕΗ προκειμένου να επιταχύνει τον μετασχηματισμό της σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά της λιανικής πώλησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το αντίτιμο για την εξαγορά αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτήν την τιμή δεν λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και οι μισθώσεις κατά το IFRS 16. Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, απαραίτητες ήταν οι εγκρίσεις από αρμόδιες αρχές, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αφού έκλεισε αυτή η εκκρεμότητα, άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Επίσης, στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ αναφέρει πως η χρηματοδότηση της εξαγοράς έγινε με τη χρήση ιδίων κεφαλαίων.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ξεκίνησε η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στη Λακωνία – Cars Electric

Τα οφέλη που αποκομίζει η ΔΕΗ από την εξαγορά του Κωτσόβολου

Πλέον, περνούν στην κατοχή της ΔΕΗ τα 97 καταστήματα του Κωτσόβολου σε Ελλάδα και Κύπρο. Επιπλέον, ο Όμιλος ΔΕΗ αποκτάει και ένα ολοκληρωμένο, πανελλαδικό δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας με δικές του αποθήκες, ιδιόκτητο στόλο οχημάτων, καθώς και ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών για εγκαταστάσεις συσκευών. Παράλληλα, θα κατέχει και ένα πολυκαναλικό δίκτυο πωλήσεων που, εκτός των φυσικών καταστημάτων, περιλαμβάνει ένα call center και ένα e-shop.

Αξίζει να σημειώσουμε πως με την εξαγορά του Κωτσόβολου η ΔΕΗ αποκομίζει και άλλα οφέλη. Συγκεκριμένα, εξοικονομεί περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα προόριζε για τη δημιουργία δικτύου logistics, υποδομών μεταφορών, καθώς και συστημάτων πληροφορικής για τη διαχείριση τους. Τέλος, η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ ως νομικός σύμβουλος λειτούργησε η εταιρεία Β. Βύζας – Γ. Κατρινάκης.

Η Γερμανία βάζει «λουκέτο» σε 15 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα – Cars Electric

Οι δηλώσεις του Προέδρου και CEO του Ομίλου ΔΕΗ, κ. Γεώργιου Στάσση

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, κ. Γεώργιος Στάσσης, αναφέρει πως: «Στόχος μας στον Όμιλο ΔΕΗ είναι να είμαστε η πρώτη επιλογή των πελατών, όχι από συνήθεια, αλλά επειδή είμαστε η πιο σύγχρονη και πιο φιλική στο περιβάλλον και στους καταναλωτές εταιρεία. Ένας ολοκληρωμένος, πελατοκεντρικός πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών σε ψηφιακό και φυσικό επίπεδο. Η ένταξη της Κωτσόβολος στο group, ως μέρος του επενδυτικού μας πλάνου ύψους €9 δισ., μας φέρνει πολύ πιο κοντά στον στόχο μας πολύ γρηγορότερα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά το προηγούμενο διάστημα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Σήμερα ξεκινάει μια νέα σχέση με τους πελάτες μας, με φιλοδοξία να τους βοηθήσουμε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα οφέλη του πράσινου ενεργειακού μέλλοντος και τις δυνατότητές που δημιουργεί η εποχή του νέου εξηλεκτρισμού.»

 

 

 

 

 

 

abb_img