Διαχρονική αισθητική και σύγχρονος σχεδιασμός συναντιούνται σε μια ξύλινη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Μπορείτε να φανταστείτε ένα μέσο μεταφοράς τόσο φιλικό προς το περιβάλλον όσο μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που δεν παράγει ρύπους και είναι κυριολεκτικά κατασκευασμένη από ξύλο;

Και όμως. Η μοναδική κατασκευή NIU NQi GT/S, είναι πράγματι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο και ορείχαλκο από τους ανθρώπους του Kalpa Taru, ένα στούντιο επίπλων που δημιουργεί αντικείμενα κατά παραγγελία με έδρα το Μπαλί.

Η ξύλινη μοτοσυκλέτα NQi GT/S αποτελεί ένα… ιδιαίτερο πείραμα της χρήσης του ξύλου ως υλικό για τα μέσα μετακίνησης, και αισθητικά είναι σίγουρο πως μας κερδίζει.

Κάθε στοιχείο του είναι φτιαγμένο στο χέρι από κομμάτια ξύλου που φινιρίστηκαν και συναρμολογήθηκαν, με ορειχάλκινες πινελιές ώστε η διαχρονική αίσθηση να συναντά τον σύγχρονο σχεδιασμό.


Η NIU παραμένει ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων/σκούτερ στην Ασία και με τη συγκεκριμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μας δείχνει πώς ένα διαχρονικό υλικό μπορεί να αλλάξει ριζικά την γενικότερη αισθητική του συγκεκριμένου μέσου μετακίνησης.

Σχεδιαστικά το σκούτερ παραμένει το ίδιο (δεν υπάρχει διαφορά στη συνολική σχεδίασή), ωστόσο η χρήση ξύλου από το Kalpa Taru αναβαθμίζει τη σχεδίαση του δίτροχου, καθιστώντας το ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα κλασικό μέσο μετακίνησης.

Η Opibus είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Αφρική

Θα φανταζόταν κανείς ότι τα κομμάτια ξύλου είναι πολύ βαρύτερα από τα φύλλα αλουμινίου ή χάλυβα, με αποτέλεσμα η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα να έχει μεγαλύτερο βάρος από μια αντίστοιχη, περισσότερο συνηθισμένη μοτοσυκλέτα. Ωστόσο στην ιστοσελίδα όπου παρουσιάζεται η ξύλινη μοτοσυκλέτα, δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Στο σώμα του μοτοποδηλάτου έχει χρησιμοποιθεί ένα είδος σκληρού ξύλου που το Kalpa Taru προμηθεύεται από βιώσιμες κρατικές φυτείες στην πόλη του Μπαλί, στην Ινδονησία.

Το συγκεκριμένο ξύλο το χρησιμοποιούνταν συχνά σε πλοία παλιότερα, ειδικά από Ευρωπαίους ταξιδιώτες και αποικιοκράτες. Σήμερα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την κατασκευή στα καταστρώματα σκαφών και για υψηλής ποιότητας έπιπλα μακράς διαρκείας.


Για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν η NIU NQi GT/S διατίθεται προς πώληση. Το project ολοκληρώθηκε το 2020 και υπάρχει,προς το παρόν, μόνο σε επίπεδο… ιδέας.

Σε κάθε περίπτωση πειραματίζεται έξυπνα με τα όρια της χρήσης του ξύλου ως υλικό για τη δημιουργία μέσων μετακίνησης. Σίγουρα, το ξύλο το συναντάμε συνεχώς στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, αλλά η συγκεκριμένη ξύλινη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα καταφέρνει να ξεπερνά τα στερεότυπα χρησιμοποιώντας το αγαπημένο υλικό με έναν τρόπο, διαφορετικό.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!