Ξύλινη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από το Μπαλί

Μπορείτε να φανταστείτε ένα μέσο μεταφοράς τόσο φιλικό προς το περιβάλλον όσο μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που δεν παράγει ρύπους;

Και όμως. Η μοναδική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα NIU NQi GT/S, είναι πράγματι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο και ορείχαλκο από τους ανθρώπους του Kalpa Taru, ένα στούντιο επίπλων που δημιουργεί αντικείμενα κατά παραγγελία με έδρα το Μπαλί.

Η ξύλινη μοτοσυκλέτα NQi GT/S αποτελεί ένα… ιδιαίτερο πείραμα της χρήσης του ξύλου ως υλικό για τα μέσα μετακίνησης, και αισθητικά είναι σίγουρο πως μας κερδίζει.

Κάθε στοιχείο του είναι φτιαγμένο στο χέρι από κομμάτια ξύλου που φινιρίστηκαν και συναρμολογήθηκαν, με ορειχάλκινες πινελιές ώστε η διαχρονική αίσθηση να συναντά τον σύγχρονο σχεδιασμό.


Η NIU παραμένει ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων/σκούτερ στην Ασία και με τη συγκεκριμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μας δείχνει πώς ένα διαχρονικό υλικό μπορεί να αλλάξει ριζικά την γενικότερη αισθητική του συγκεκριμένου μέσου μετακίνησης.

Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από ξύλο

Σχεδιαστικά το σκούτερ παραμένει το ίδιο (δεν υπάρχει διαφορά στη συνολική σχεδίασή). Ωστόσο, η χρήση ξύλου από το Kalpa Taru αναβαθμίζει τη σχεδίαση του δίτροχου. Το μετατρέπει, δηλαδή, σε ένα μοντέρνο και ταυτόχρονα κλασικό μέσο μετακίνησης.

Η Opibus είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την Αφρική

Θα υπέθετε κανείς ότι τα κομμάτια ξύλου είναι πολύ βαρύτερα από τα φύλλα αλουμινίου ή χάλυβα. Επομένως, η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα θα είχε μεγαλύτερο βάρος από μια αντίστοιχη, περισσότερο συνηθισμένη μοτοσυκλέτα. Ωστόσο στην ιστοσελίδα δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Στο σώμα του μοτοποδηλάτου Χρησιμοποίησαν ένα είδος σκληρού ξύλου που το Kalpa Taru. Αυτό το συναντά κανείς σε βιώσιμες κρατικές φυτείες στην πόλη του Μπαλί, στην Ινδονησία.

Το συγκεκριμένο ξύλο το χρησιμοποιούσαν συχνά σε πλοία παλιότερα, ειδικά Ευρωπαίοι ταξιδιώτες και αποικιοκράτες. Σήμερα συνεχίζουν τη χρήση τους στα καταστρώματα σκαφών και σε υψηλής ποιότητας έπιπλα μακράς διαρκείας.


Για την ώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν η NIU NQi GT/S είναι προς πώληση. Το project τελείωσε το 2020 και υπάρχει, προς το παρόν, μόνο σε επίπεδο… ιδέας.

Σε κάθε περίπτωση πειραματίζεται έξυπνα με τα όρια της χρήσης του ξύλου ως υλικό για τη δημιουργία μέσων μετακίνησης. Το ξύλο το συναντάμε συνεχώς στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Ωστόσο, η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ξεπερνά τα στερεότυπα χρησιμοποιώντας το αγαπημένο υλικό με έναν τρόπο, διαφορετικό.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!