Δικαστικά μπλεξίματα για Έλον Μασκ και Tesla!

Τα δικαστικά μπλεξίματα για Έλον Μασκ και Tesla συνεχίζονται, τόσο με την υπόθεση του Twitter, όσο και με μία βαρβάτη αποζημίωση λόγω δυστυχήματος.

Η ημερομηνία εκδίκασης της μήνυσης του Twitter κατά του Έλον Μασκ έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες. Μάλιστα, η πολυαναμενόμενη δίκη θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα έχει διάρκεια 5 ημερών.

Από την άλλη πλευρά, η Tesla θα πληρώσει αποζημίωση 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων  λόγω θανατηφόρου δυστυχήματος με ένα Model S.

Ο Έλoν Μασκ ήρθε για διακοπές στη Μύκονο!

Πόλεμος Twitter και Έλον Μασκ

Η δικαστής του Ντέλαγουερ, Kathaleen McCormick, ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης για τη δέσμευση εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ. Η δίκη, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει 5 ημέρες. Μάλιστα, η Δικαστής ανέφερε ότι η καθυστέρηση της δίκης προκαλεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά στο Twitter.

Ο Μασκ είχε ζητήσει τη διεξαγωγή της δίκης το Φεβρουάριο του 2023, ενώ το Twitter επιθυμούσε τη δίκη το Σεπτέμβριο του 2022.

Twitter: Μήνυση κατά του Μασκ

Τι απαντά ο Έλον Μασκ

Ο δικηγόρος του Twitter κατηγορεί τον Μασκ για προσπάθεια διαφυγής από μία συμφωνία χωρίς διέξοδο. Από την άλλη, ο δικηγόρος του Έλον Μασκ επεδίωξε την κατάρριψη του επιχειρήματος για την οικονομική βλάβη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Ανέφερε, δηλαδή, ότι ο πελάτης του έχει μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών από όλους τους διευθυντές του Twitter μαζί.

Ο Έλoν Μασκ αποκτά νέο ιδιωτικό τζετ!

Οι περιπέτειες της Tesla δεν έχουν τέλος 

Την ίδια στιγμή, το δικαστήριο της Φλόριντα διέταξε την Tesla να καταβάλει 10,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε θανατηφόρο δυστύχημα. Συγκεκριμένα, οι ένορκοι αποφάσισαν ότι το μερίδιο ευθύνης της εταιρείας αγγίζει το 1%.

Η Tesla αφήνει τα μοντέλα της χωρίς κλειδιά!

Το χρονικό του δυστυχήματος

Ένας 18χρονος οδηγός στις 8 Μαΐου του 2018, κινούμενος με 187 χλμ./ώρα με όριο τα 40 χλμ./ώρα, μέσα σε μία στροφή ενός δρόμου έχασε τον έλεγχο του Model S. Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε έναν τοίχο και ξέσπασε φωτιά. Εκτός του οδηγού, και ο συνοδηγός έχασε τη ζωή του, ενώ ο τρίτος συνεπιβάτης επέζησε.

Αν και το αυτοκίνητο διέθετε περιοριστή ταχύτητας, ο οδηγός το απενεργοποίησε με τη βοήθεια ενός τεχνικού της Tesla.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μας συστήνει το νέο του Tesla!

Τα επιχειρήματα των 2 μετώπων

Η οικογένεια του οδηγού κατηγορεί την Tesla για την απενεργοποίηση του περιοριστή και αναφέρουν πρόβλημα στις μπαταρίες, το οποίο προκάλεσε τη φωτιά. Η εταιρεία του Έλον Μασκ αναφέρει ότι ο οδηγός ξεγέλασε τον τεχνικό της για την απενεργοποίηση του περιοριστή. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!