Δίπλα στους Ουκρανούς η Tesla

Η Tesla στέκεται στο πλευρό των πληττόμενων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και συνεργάζεται με τη SpaceX και την Starlink.

Η Tesla παραμένει δίπλα σε όσους έχει πλήξει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με διάφορους τρόπους. Πέρα από τη φροντίδα της, δηλαδή, προς τους Ουκρανούς εργαζόμενους η αμερικανική εταιρεία σε συνεργασία με την Starlink και τη SpaceΧ συμβάλλει στη διατήρηση της λειτουργίας του Διαδικτύου στη χώρα.

Πώληση ρεκόρ για ένα Tesla Roadster πρώτης γενιάς

Οι Ουκρανοί  εργαζόμενοι της Tesla

Στην επανεκτίμηση της κατάστασης και των δεδομένων της πολεμικής σύρραξης θα προχωρήσει η Tesla, για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής ανακοίνωσε πως όσοι Ουκρανοί εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετέχουν στην άμυνα της χώρας, θα παραμείνουν στο δυναμικό της εταιρείας για τους ερχόμενους 3 μήνες. Παράλληλα, θα λάβουν κανονικά το μισθό τους, ακόμα και χωρίς τη φυσική τους παρουσία στην εταιρεία.

Χρέωση 560.000 ευρώ για φόρτιση σε Supercharger!

Διατήρηση του Διαδικτύου

Σχετικά με τη διαδικασία διατήρησης του διαδικτύου στη χώρα της Ουκρανίας, η εταιρεία συνεργάστηκε με την SpaceX. Συγκεκριμένα, απέστειλαν τερματικά της Starlink σε 2 αποστολές για να μην «πέσει» το διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ακόμα, η Tesla Energy συναρμολόγησε Powerwalls για τη λειτουργία των τερματικών της Starlink.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε μεταχειρισμένους μετατροπείς και παλιά καλώδια φόρτισης για τη συναρμολόγηση των Powerwalls. Επιπλέον, μη χρησιμοποιούμενα καλώδια κλιματισμού από το Giga Berlin βοήθησαν στη συναρμολόγηση.

Το Model Y πουλάει σαν τρελό!

Δωρεάν χρήση των Superchargers

Τους Superchargers της αμερικάνικης φίρμας χρησιμοποιούν ήδη 5.000 ιδιοκτήτες Tesla αλλά και άλλων EVs σε Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία για δωρεάν φόρτιση των οχημάτων τους.

Η Tesla στο πλευρό των Ουκρανών

abb_img
spot_img