Διπλή νίκη του Kia EV9 στα World Car Awards

Το Kia EV9 συνεχίζει να σαρώνει τα βραβεία, με μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024.

Ακούστε το άρθρο

Το Kia EV9 συνεχίζει να σαρώνει τα βραβεία, με μια αξιοσημείωτη διπλή νίκη στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου 2024.

Ζωντανά, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των World Car Awards στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (New York Auto Show), ανακοινώθηκε πως το EV9 εξασφάλισε τους διάσημους τίτλους του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς και του Παγκόσμιου Ηλεκτρικού Οχήματος.

Την κριτική επιτροπή του θεσμού αποτελούν 100 διακεκριμένοι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου που εκπροσωπούν 29 χώρες. Εφέτος τα World Car Awards, αναγνώρισαν τον καινοτόμο σχεδιασμό και το ευρύχωρο εσωτερικό των επτά θέσεων. Καθώς και την ανταγωνιστική τιμή του Kia EV9.

Βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP, το EV9 είναι το πρώτο Kia που διαθέτει τεχνολογία μπαταριών τέταρτης γενιάς για κορυφαία απόδοση. Τα World Car Awards υπάρχουν από το 2003. Και είναι παγκοσμίως γνωστά ως η κορυφαία διάκριση για την αριστεία και την πρωτοπορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιβραβεύοντας αξιοσημείωτα επιτεύγματα σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αυτοκινητοβιομηχανία. Πριν από την εκδήλωση του 2024, η Kia είχε ήδη κατακτήσει τρεις νίκες στα World Car Awards. Με το Telluride ως Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και το Soul EV ως Παγκόσμιο Αστικό Αυτοκίνητο το 2020. Μαζί με το Kia EV6 GT που κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Επιδόσεων της Χρονιάς το 2023.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που το EV9  ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Όχημα. Αυτός ο θρίαμβος αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής μας να διευρύνουμε τα όρια της τεχνολογίας και της σχεδιαστικής αριστείας. Η επιτυχία του Kia EV9 θα μας ωθήσει να συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετικά οχήματα. Που επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία για τους πελάτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia.

Το KIA EV9 είναι ο μεγάλος νικητής του WWCOTY

Οι δύο νίκες στα World Car Awards συμπλρώνουν μια ήδη εντυπωσιακή συλλογή διακρίσεων για το Kia EV9. Από την παρουσίασή του ως το πρώτο EV SUV με τρεις σειρές καθισμάτων της Kia, το EV9 έχει συγκεντρώσει μια σειρά από βραβεία. Μεταξύ των οποίων η νίκη στην κατηγορία «Οικογενειακά αυτοκίνητα» των Golden Steering Wheel Awards, το  North American Utility Vehicle of the Year 2024 και το «Best Premium SUV» στα βραβεία Newsweek Autos Awards 2023.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img