Το KIA EV9 είναι ο μεγάλος νικητής του WWCOTY

H ομάδα του WWCOTY, με 75 γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 52 χώρες σε πέντε ηπείρους επέλεξε το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου.

Ακούστε το άρθρο

H ομάδα του WWCOTY, με 75 γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 52 χώρες σε πέντε ηπείρους επέλεξε το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου για το 2024. Η ανακοίνωση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας*.

Το Kia EV9 ανακηρύχθηκε το Καλύτερο Αυτοκίνητο του Κόσμου για το 2024 από τις δημοσιογράφους του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή». Αυτή η σημαντική ανακοίνωση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Mια σημαντική στιγμή που όχι μόνο ενδυναμώνει τις γυναίκες, αλλά υπογραμμίζει και τη σύνδεση μεταξύ προσωπικής αυτονομίας και αυτοκινήτων σε πολλές χώρες.

Πριν ψηφίσουν, οι 75 γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 52 χώρες δοκίμασαν προσεκτικά πολλά μοντέλα, αξιολογώντας κάθε πτυχή τους. Από τα 63 υποψήφια αυτοκίνητα του 2024 προέκυψαν τα καλύτερα σε κάθε κατηγορία μέσα από τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας. Οι νικητές ήταν οι εξής:

Volvo EX30 (Family Car)
BMW Series 5 (Large Car)
Kia EV9 (SUV)
Volkswagen Amarok (4×4 & Pick-up)
Aston Martin DB12 (Exclusive Car)

 

Στον επόμενο γύρο οι κριτές του WWCOTY ψήφισαν μεταξύ των πέντε αυτοκινήτων, εκείνο που θα έπαιρνε τον τίτλο του Καλύτερου Αυτοκινήτου στον Κόσμο για το 2024.

Το KIA EV9 στην κορυφή

«Η εφετινή εκλογή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του εξαιρετικού επιπέδου όλων των υποψηφίων αυτοκινήτων, είπε η Marta Garcia, εκτελεστική πρόεδρος της WWCOTY. Κάθε ένας από τους νικητές των κατηγοριών θα μπορούσε άξια να αποσπάσει το τρόπαιο. Το Kia EV9 κέρδισε τους ανταγωνιστές του επειδή είναι ένα όχημα που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών παντού.»

Μετά από προσεκτική ανάλυση και λεπτομερή εξέταση, το Kia EV9 υπερίσχυσε ως η κορυφαία επιλογή. Το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV, παρά το μεγάλο μήκος, ξεχωρίζει για την αεροδυναμική του, που συμβάλλει στην εξαιρετική του απόδοση. Ειδικότερα, το Kia EV9 έχει κορυφαίο σχεδιασμό, με προηγμένη τεχνολογία ενώ προσφέρει δυνατότητα φόρτισης διπλής κατεύθυνσης όσο και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

WWCOTY: Οι νικητές των πέντε κατηγοριών για το 2024

Το KIA EV9 είναι ο μεγάλος νικητής του Women’s Worldwide Car of the Year 2024_2

Να τί είπαν μερικά μέλη της κριτικής επιτροπής του WWCOTY

«Το Kia EV9 αλλάζει τα δεδομένα για τα ηλεκτρικά οχήματα. Είναι το μοντέλο που κάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσιτά, φιλικά προς τον χρήστη και επιθυμητά για όλους τους καταναλωτές. Κανένα άλλο όχημα δεν έχει φτάσει ως εκεί και δεν ώθησε τα όρια σχεδιασμού και μηχανικής σε τέτοιο βαθμό.» Tanya Gazdik, ΗΠΑ.

«Η Kia έχει φτιάξει ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που ξεχωρίζει για την καλή του αεροδυναμική, τον καινοτόμο σχεδιασμό, τα υψηλά επίπεδα τεχνολογίας – με αυτόνομη οδήγηση έως και επιπέδου 3. Επιπλέον προσφέρει φόρτιση διπλής κατεύθυνσης και γρήγορη φόρτιση 800 volt.» Sara Soria, Ισπανία.

«Η ευρεία αποδοχή της ηλεκτροκίνησης θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα τους σε περισσότερες κατηγορίες. Το Kia EV9 προσφέρει ένα εσωτερικό φιλικό προς την οικογένεια και επιπλέον μια οδηγική εμπειρία κοντά σε αυτήν των βενζινοκίνητων, αλλά χωρίς εκπομπές ρίπων. Θα προσελκύσει πολλούς αγοραστές που δεν είναι συνηθισμένοι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.» Jil McIntosh, Καναδάς.

«Ένα εξαιρετικό ηλεκτρικό μοντέλο, ευρύχωρο, ευέλικτο και πολυμορφικό. Η ηλεκτρονική τετρακίνηση είναι πολύ καλή και τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης κάνουν το EV9 ένα εξαιρετικό όχημα για τον σκανδιναβικό χειμώνα. Δοκίμασα το αυτοκίνητο σε θερμοκρασία -25 βαθμών και έμεινα ευχαριστημένη γιατί το EV9 συμπεριφέρθηκε στον κρύο χειμωνιάτικο καιρό σαν ένα κανονικό πολυτελές αυτοκίνητο. Ζεστάθηκε γρήγορα και η αυτονομία δεν επηρεάστηκε πολύ από τη θερμοκρασία. Ένα μεγάλο επίτευγμα από την Κορεάτικη μάρκα.» Ylle Rajasaar, Εσθονία.

«Το Kia EV9 προσφέρει τις πιο προηγμένες λύσεις στην αγορά. Όπως η μάσκα με LED φωτισμό και το εσωτερικό που μπορεί να μετατραπεί σε καθιστικό, χάρη στα καθίσματα που περιστρέφονται 180 μοίρες. Ο εσωτερικός χώρος φιλοξενεί έως και επτά επιβάτες. Eνώ η πιο ισχυρή έκδοση με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες είναι ικανή να παράγει έως και 384 ίππους.» Isadora Carvalho, Βραζιλία.

«Το αυτοκίνητο είναι προβλέψιμο και κάνει πάντα ακριβώς ό,τι του ζητά ο οδηγός. Μερικές φορές ξεχνούσα τις επιπλέον σειρές καθισμάτων πίσω μου και νομίζω ότι η Kia αξίζει τα εύσημα γι’ αυτό. Το EV9 είναι ένα διαχρονικό αυτοκίνητο, όχι μόνο για τις αυξανόμενες ανάγκες μιας οικογένειας αλλά και για την ενεργειακή του απόδοση». Rowan Peperkamp, Ολλανδία.

«Το EV9 με ενθουσίασε για τις πολυμορφικές του δυνατότητες. Ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι αυτό το μεγάλο, άνετο και ευέλικτο όχημα δεν χρειάζεται βενζίνη ή πετρέλαιο για να κινηθεί.» Liz Swanton, Αυστραλία.

Σχετικά με το Women’s Worldwide Car of the Year

Το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή» είναι το μοναδικό βραβείο αυτοκινήτων στον κόσμο που η κριτική επιτροπή του αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφους αυτοκινήτου. Δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή δημοσιογράφο αυτοκινήτου Sandy Myhre το 2009. Σήμερα η Sandy είναι Επίτιμη Πρόεδρος ενώ η Marta García είναι Εκτελεστική Πρόεδρος.

Αυτό το μοναδικό βραβείο έχει ως στόχο την ανάδειξη των καλύτερων αυτοκινήτων κάθε χρονιάς. Kαι να δώσει φωνή στις γυναίκες στον αυτοκινητιστικό κόσμο. Τα κριτήρια αξιολόγησης βασίζονται στις ίδιες αρχές που καθοδηγούν οποιονδήποτε οδηγό κατά την επιλογή ενός αυτοκινήτου. Οι κριτές δεν επιλέγουν ένα «γυναικείο αυτοκίνητο» γιατί τα αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση με το φύλο. Πτυχές όπως η ασφάλεια, η ποιότητα, η τιμή, ο σχεδιασμός, η ευκολία οδήγησης, τα οφέλη και η περιβαλλοντική επίπτωση, μεταξύ άλλων, λαμβάνονται υπόψη κατά την ψηφοφορία.

Ωστόσο, πέρα ​​από την επιλογή των καλύτερων αυτοκινήτων της χρονιάς, ο στόχος μας είναι επίσης να δώσουμε ορατότητα στις γυναίκες στον κόσμο του αυτοκινήτου. Kαι να συμβάλουμε στο να ακουστούν οι φωνές των γυναικών σε όλες τις ηπείρους. Γιατί η κινητικότητα για μια γυναίκα σημαίνει πρόσβαση σε πολλές προσωπικές και επαγγελματικές δυνατότητες.

*Η ανακοίνωση γίνεται στις 0.00, στις 8 Μαρτίου 2024, ώρα Νέας Ζηλανδίας.

abb_img