Δοκιμή για το νέο MINI Cooper στα χιόνια!

Το νέο MINI Cooper πραγματοποιεί δοκιμαστικές διαδρομές στις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες της Σουηδίας και θα κυκλοφορήσει το 2023.

Ακούστε το άρθρο

Το Arjeplog της Σουηδίας επέλεξε η MΙΝΙ για την δοκιμή του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper. Συγκεκριμένα, σε θερμοκρασίες -20 βαθμών Κελσίου η εταιρεία αξιολόγησε τη συμπεριφορά και τη λειτουργία του κινητήρα και της μπαταρίας του EV. Το νέο όχημα θα κυκλοφορήσει, μάλιστα, από τη MINI μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Έρχεται η ηλεκτρική έκδοση του MINI Paceman;

Οι δοκιμές στη Σουηδία

Το παγωμένο σουηδικό περιβάλλον αποτελεί την ιδανική επιλογή για την αξιολόγηση των συστημάτων ελέγχου, ευστάθειας και πέδησης του νέου MINI Cooper. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι εξετάζουν την πρόσφυση, τις αναρτήσεις και τις πλευρικές δυνάμεις, τις οποίες δέχεται το αμιγώς ηλεκτρικό της MINI.

Στην περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης των δοκιμαστικών διαδρομών το EV θα λάβει πιστοποίηση καταλληλότητας και για ανώτερες θερμοκρασίες, στις οποίες θα λειτουργεί κατά κύριο λόγο.

Το νέο MINI Cooper στα χιόνια

Το νέο MINI Cooper

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper θα κυκλοφορήσει τόσο ως 3θυρο όσο και ως 5θυρο. Ακόμα, το 2024-2025 η MINI θα παρουσιάσει την cabrio εκδοχή του. Η MINI, μάλιστα, θα στηρίξει το νέο ηλεκτρικό όχημα στην πλατφόρμα FAAR της BMW.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία θα λανσάρει εκδόσεις θερμικών κινητήρων αλλά και μία plug-in υβριδική. Ουσιαστικά είναι ένα ηλεκτρικό όχημα με άνετους εσωτερικούς χώρους και χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ένα ακόμη πιο… πράσινο MINI έρχεται στην αγορά

Η εσωτερική Σχεδίαση του MINI Cooper

Σχετικά με την εσωτερική σχεδίαση του ηλεκτρικού της MINI παρατηρούμε την έλλειψη πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι και στη θέση του μια head-up display. Ακόμα, στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη στρογγυλή οθόνη, η οποία απεικονίζει πληροφορίες για την κίνηση του αυτοκινήτου. Τέλος, η συγκεκριμένη οθόνη θα εμφανίζει το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Τα επερχόμενα μοντέλα της MINI

Το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της MINI περιλαμβάνει ένα νέο crossover, την επόμενη γενιά του Countryman και ηλεκτρικά concepts του John Cooper Works.

 

abb_img