Έρχεται η ηλεκτρική έκδοση του MINI Paceman;

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα η MINI θα κυκλοφορήσει την ηλεκτρική έκδοση του Paceman το 2024, 8 χρόνια μετά το τελευταίο λανσάρισμα του.

Η MINI θα παρουσιάσει το τελευταίο όχημα της με θερμικό κινητήρα το 2025. Μετά από αυτό το χρονικό σημείο η φίρμα θα ξεκινήσει τη μετατροπή της σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρεία.

Στους άμεσους στόχους της MINI περιλαμβάνονται 2 νέα 100% ηλεκτρικά crossover και το ένα, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το Paceman. Τελευταία φορά, μάλιστα, που είδαμε το Paceman ήταν το 2016.

Τα χαρακτηριστικά του νέου MINI Paceman

Την επανακυκλοφορία του Paceman, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα ανακοινώσει η βρετανική μάρκα το 2023 για το μοντέλο του 2024. Το νέο μοντέλο, μάλιστα, θα είναι 5θυρο και όχι 3θυρο, όπως συνέβη με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Επιπλέον, το Paceman θα διαθέτει κίνηση στους 4 τροχούς ενώ είναι άγνωστος ο τύπος της ηλεκτροκίνησης του. Παράλληλα, σχετικά με τη μπαταρία του, αυτή θα είναι μια μονάδα και με χωρητικότητα γύρω στα 60 kWh.

Ένα ακόμη πιο… πράσινο MINI έρχεται στην αγορά

Η σχεδίαση του μοντέλου

Σχετικά με τη σχεδίαση του νέου Paceman, θα διαθέτει χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς της αγγλικής εταιρείας τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό του. Επιπρόσθετα, η κλίση της οροφής θα είναι μικρότερη και θα διαθέτει μία νέα μεγάλη μπροστινή γρίλια.

Τέλος, δεν θα λείπει η στρογγυλή οθόνη των πολυμέσων. Ουσιαστικά, με την κυκλοφορία του μοντέλου θα παρατηρήσουμε τις γραμμές της MINI αλλαγμένες για το Paceman.

Έρχεται η ηλεκτρική έκδοση του MIN

Το μέλλον προς την ηλεκτροκίνηση

Σύμφωνα με τον Βernd Κörber, CEO της MINI, η εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή μια αποκλειστικής πλατφόρμας για EVs, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για τα μελλοντικά της μοντέλα. Ακόμα, μέχρι το 2023 η MINI θα προσφέρει αυτοκίνητα τόσο με θερμικούς κινητήρες όσο και με ηλεκτρικούς.

Το κλασικό Mini «εισβάλλει» στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Το μεγάλο στοίχημα της MINI είναι η τοποθέτηση μεγάλων μπαταριών σε αυτοκίνητα μικρού όγκου με γνώμονα την απόδοση, την κατανάλωση και την αυτονομία. Ωστόσο, η εξέλιξη της τεχνολογίας θα δώσει, πιθανότατα, τις απαραίτητες λύσεις.

 

abb_img
spot_img