Ιδού οι 2 πρώτες Lamborghini Countach LPI 800-4

Οι δύο πρώτες υβριδικές Lamborghini Countach «έλαμψαν» στο Monterey και στη συνέχεια παραδόθηκαν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους.

Δύο λαμπερά αντίτυπα της υβριδικής Lamborghini Countach LPI 800-4 θαύμασαν οι επισκέπτες της Εβδομάδας Αυτοκινήτου στο Monterey. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση θαύμασαν για πρώτη φορά τα δύο επιβλητικά αυτοκίνητα της ιταλικής μάρκας. Στη συνέχεια όμως τα παρέλαβαν οι νέοι ιδιοκτήτες τους.

Τα δύο συλλεκτικά μοντέλα θα έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα τα χρώματα Luci Del Bosco και Bronzo Zante. Οι παραδόσεις της Countach LPI 800-4 έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, η εμπορική τους πρεμιέρα επί αμερικανικού εδάφους, έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Monterey.

Το αυτοκίνητο της Αpple θα έχει κάτι από… Lamborghini!

Αυτές είναι οι 2 πρώτες Lamborghini Countach LPI 800-4

Είναι πολλά τα… άλογα

Σε ότι αφορά τα μηχανικά του μέρη, το νέο υβριδικό μοντέλο παίρνει κίνηση από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 βενζίνης 6,5 λίτρων που αποδίδει 780 ίππους και 720 Nm ροπής. Επιπλέον, για την κίνησή του φροντίζει ένας 48 Volt ηλεκτρικός κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 34 ίππους και 35 Nm ροπής.

Η ενέργεια του τελευταίου αποθηκεύεται σε έναν υπερπυκνωτή. Κατά τα λεγόμενα της εταιρείας μπορεί να αποθηκεύσει 3 φορές περισσότερη ενέργεια από ότι μια μπαταρία ιόντων λιθίου, με το ίδιο ωστόσο βάρος.

Η επόμενη Lamborghini Huracan θα είναι υβριδική!

Με εκρηκτικές επιδόσεις η Lamborghini Countach LPI 800-4 

Το νέο υβριδικό διανύει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και το 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα. Αριθμοί που την κάνουν ένα από τα πιο γρήγορα μοντέλα στην ιστορία της ιταλικής φίρμας. Τέλος, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 355 χλμ./ώρα. Στην παραγωγή θα δούμε μόνο 112 μονάδες, με την τιμή του εντυπωσιακού μοντέλου να είναι «τσουχτερή», κοστίζοντας 3 εκατομμύρια ευρώ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!