Το αυτοκίνητο της Αpple θα έχει κάτι από… Lamborghini!

Η Apple δουλεύει πυρετωδώς για το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο και ζητά τη βοήθεια των καλύτερων για να πετύχει τον σκοπό της.

Ακούστε το άρθρο

Η Apple έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να λανσάρει το δικό της αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα θα είναι και ηλεκτρικό και δεν κάνει πίσω. Ωστόσο, η αμερικάνικη εταιρεία δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τον χώρο της αυτοκίνησης και η όλη διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της.

Ωστόσο, τη βρήκε τη λύση και έκανε το προφανές. Κοινώς ζήτησε τη βοήθεια κάποιου ειδικού, που θα μπορούσε να συμβάλλει για να φέρει εις πέρας την ολοκλήρωση των σχεδίων της, για το πολυαναμενόμενο Apple Car.

Το Apple Car είναι πολύ κοντά (;)

«Μεταγραφή αεροδρομίου» για την Apple από τη Lamborghini

Πιο συγκεκριμένα, η Apple επιστράτευσε τον Επικεφαλής Εξέλιξης Σασί και Αναρτήσεων της Lamborghini, Luigi Taraborrelli. Με προϋπηρεσία στην ιταλική φίρμα για 14 χρόνια, από το 2008 έως και το 2022, όλο και κάτι θα γνωρίζει.

Ο ρόλος του εκεί είχε να κάνει με την επίβλεψη κατασκευής πολλών μηχανικών μερών του οχήματος, όπως η ανάρτηση και τα συστήματα οδήγησης, πέδησης και υποβοήθησης. Για την ιστορία, αποχώρησε από τη θέση του Διευθυντή Έρευνας και Εξέλιξης στον τομέα των σασί και των Vehicle Dynamics, τον περασμένο Μάιο.

Τα μοντέλα που φέρουν την υπογραφή του Taraborrelli είναι τα εξής:

  • Urus
  • Huracan
  • Aventador
  • Centenario
  • Veneno

Μάλιστα, προτού αποχωρήσει ξεκίνησε την εργασία του για την πρώτη εξηλεκτρισμένη, υβριδική Lamborghini, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της εντός του 2023.

Τι συμβαίνει με την Porsche και το Apple Car;

Με τους κορυφαίους για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Η αμερικανική εταιρεία συγκεντρώνει στο δυναμικό της όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Με στόχο βέβαια την εξέλιξη του Apple Car.

Άλλη μια σημαντική πρόσληψη ήταν εκείνη της Desi Ujkashevic, ειδικού στην αυτόνομη οδήγηση, από τη Ford. Τέλος, για το μελλοντικό όχημα της Apple, δουλεύουν ήδη πολλά πρώην κορυφαία στελέχη από τις BMW, Porsche, Mercedes-Benz, Volvo, καθώς και Tesla.

Τέλος, η Apple αναζητούσε για πολύ καιρό συνεργάτη για την ανάπτυξη του εν λόγω αυτοκινήτου. Κάποιες συζητήσεις με την Hyundai ήταν σε πολύ προχωρημένο επίπεδο, αλλά τελικά δεν ευδοκίμησαν. Το ίδιο συνέβη και με την Nissan. Η εταιρεία λοιπόν, αποφάσισε ότι θα αναλάβει η ίδια το project για την ανάπτυξη και κατασκευή του Apple Car.

abb_img