Ελαστικά: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τα δικά τους!

Τα ελαστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαφέρουν από αυτά των συμβατικών, αφού υπάρχουν σημαντικές διαφορές στους 2 τύπους οχημάτων.

Η ηλεκτροκίνηση θα φέρει πολλές αλλαγές σε πολλούς τομείς. Μία από αυτές τις αλλαγές έχει να κάνει και με τα ελαστικά των ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία δεν θα είναι ίδια με αυτά των συμβατικών.

Τα ελαστικά των ηλεκτρικών πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, καθώς αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα από αυτά των συμβατικών αυτοκινήτων. Για παράδειγμα, στα ηλεκτρικά «καταπονούνται» αρκετά και οι εταιρείες αυτοκινήτων θέλουν να βρουν ένα τρόπο για να αντιμετωπίσουν το εν λόγω πρόβλημα.

Αιτία τροχαίου ατυχήματος η λάθος πίεση στα ελαστικά!

Στόχος η ανθεκτικότητα των ελαστικών

Πιο συγκεκριμένα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μεγαλύτερο βάρος από τα συμβατικά, αλλά και υψηλότερες επιδόσεις. Στοιχεία που ζορίζουν το ελαστικό σε μεγάλο βαθμό.

Προφανώς, το αυξημένο βάρος των ηλεκτρικών έχει να κάνει με τη μπαταρία, η οποία ζυγίζει πολλά κιλά, ανάλογα βέβαια και με το μοντέλο. Ειδικότερα, αυτή μπορεί να προσθέσει στο αυτοκίνητο γύρω στα 300 με 400 κιλά, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά οχήματα παρουσιάζουν αρκετά μεγαλύτερη ροπή από τα συμβατικά, η οποία δημιουργεί νέες ανάγκες και προϋποθέσεις. Επίσης, το απότομο ξεκίνημα προκαλεί παραμόρφωση στο ελαστικό, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ελαστικά αυτοκινήτου: Η σωστή επιλογή πονοκεφαλιάζει!

Τα ελαστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι πιο… «πράσινα»

Φυσικά, στόχος των εταιρειών είναι να κάνουν τα ελαστικά περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον. Κάθε χρόνο παράγονται παγκοσμίως 2 δισεκατομμύρια, τα οποία παράγουν σωματίδια που ρυπαίνουν τα αστικά κέντρα.

Πιο αναλυτικά, αυτά απελευθερώνουν κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια τόνους σωματιδίων, ενώ και η φθορά των οδοστρωμάτων επιφέρει ακόμη 3 εκατομμύρια τόνους. Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε ότι ένα μέσο ελαστικό δημιουργεί περίπου 3 με 4 κιλά σωματιδίων.

Goodyear: Ελαστικά από 90% βιώσιμα υλικά

Ελαστικό και αυτονομία πάνε μαζι

Τέλος, το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να λύσουν οι εταιρείες, είναι φυσικά η αυτονομία. Ειδικότερα, αυτές «δουλεύουν» πυρετωδώς για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και ο ρόλος των ελαστικών σε αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Editorial