Ένα εναέριο ταξί δοκιμάζεται στο Μόναχο

Με στόχο τις πτήσεις κοντινών αποστάσεων στις πόλεις, ένα εναέριο ταξί θα πετάξει στο Μόναχο, στο πλαίσιο δοκιμών.

Ακούστε το άρθρο

Η επανάσταση στην εναέρια κινητικότητα φουντώνει τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερο, με ένα εναέριο ταξί να δοκιμάζεται στο Μόναχο.

Οι ιδέες γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα πέφτουν βροχή. Καθώς όπως όλα δείχνουν, στο επίκεντρο είναι η αστική αεροπορική κινητικότητα (UAM).

Το εντυπωσιακό CityAirbus NextGen έτοιμο για απογείωση!

Η πρωτοβουλία Air Mobility Initiative

Κορυφαίες εταιρείες, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, Δήμοι και οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους. Με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης της περιφερειακής και αστικής αεροπορικής κινητικότητας και την πρωτοβουλία Air Mobility Initiative (AMI).

Αυτή η πρωτοβουλία θα δημιουργήσει μία σειρά ερευνητικών έργων. Με στόχο η εναέρια ηλεκτρική κινητικότητα εντός πόλεων, να πάρει σάρκα και οστά.

Τα έργα της επικεντρώνονται σε τρεις κύριους τομείς: ηλεκτρικά αεροσκάφη, υπηρεσίες διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας και τέλος vertiports. Δηλαδή, ειδικούς χώρους στάθμευσης για αεροσκάφη τέτοιου είδους.

Με το Xturismo για εναέριες βόλτες!

Το εναέριο ταξί εφαρμόζει τις λειτουργίες της UAM

Κατά την πρώτη φάση του έργου, η Air Mobility Initiative (AMI) θα ερευνήσει προφανώς, όλα όσα είναι απαραίτητα για τις λειτουργίες της UAM. Από τις τεχνικές πτυχές έως τις νομικές, οικονομικές αλλά και κοινωνικές.

Στη συνέχεια, θα μεταφέρουν όσα μάθουν στην πράξη, μέσω επιδείξεων υπό πραγματικές συνθήκες με ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη κάθετης απογείωσης.

FedEx: Δοκιμές αυτόνομης παράδοσης με Drone

Στα 86 εκατομμύρια το κόστος της πρωτοβουλίας

Οι εργασίες για τα μεμονωμένα έργα AMI ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2022. Επιπλέον, οι δοκιμαστικές πτήσεις του πιλοτικού έργου θα γίνουν στην περιοχή γύρω από το Ingolstadt.

Την πρωτοβουλία χρηματοδοτεί με συνολικά 17 εκατομμύρια ευρώ η Ελεύθερη Πολιτεία της Βαυαρίας. Και με 24 εκατομμύρια ευρώ η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Τα επόμενα τρία χρόνια, η επένδυση θα κοστίσει συνολικά 86 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, πίσω από τα ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη είναι η Airbus. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ανακοίνωσε το επερχόμενο αεροταξί CityAirbus NextGen. Το οποίο επίσης θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του στην Ιταλία.

abb_img