Ένα ηλεκτρικό σκάφος θα… περιπολεί στη Λίμνη Παμβώτιδα

Ένα ηλεκτρικό σκάφος είναι πλέον στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), για να περιπολεί στη Λίμνη Παμβώτιδα.

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ) θα περιπολεί α λα… ηλεκτρικά στην Λίμνη Παμβώτιδα, με ηλεκτρικό σκάφος. Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής Ιωαννίνων Ν.Δ., Γιώργος Αμυράς ανακοίνωσε την παραχώρηση ενός ηλεκτρικού πλοιαρίου στην Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, με αυτό η ΕΛ.ΑΣ θα εκτελεί περιπολίες στη Λίμνη Παμβώτιδα για την πάταξη της λαθραλιείας και άλλων περιβαλλοντικών παραβάσεων. Ο κ. Αμυράς έκανε την ανακοίνωση παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Βασίλη Μουσελίμη.

Επιπλέον, το παρών έδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ιωαννίνων, Γιώργος Αζέλης, καθώς και ο Διοικητής Αστυνομικού τμήματος Ιωαννίνων, Αστυνόμος Α’ Γιάννη Κοκκίνη.

Επίσης, τον Υφυπουργό συνόδευσαν η Προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, Κατερίνα Χιωτέλλη. Όπως επίσης και ο σύμβουλος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Προστατευόμενων Περιοχών, Παναγιώτης Νίτας.

Delphia 10 Lounge: Ένα ηλεκτρικό σκάφος για… όλους!

Ένα ηλεκτρικό σκάφος θα... περιπολεί στη Λίμνη Παμβώτιδα

Συνεργασία μεταξύ ΟΦΥΠΕΚΑ και ΕΛ.ΑΣ για το ηλεκτρικό σκάφος

Η παραχώρηση του ηλεκτροκίνητου σκάφους θα λάβει χώρα με τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας, ανάμεσα στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και την ΕΛ.ΑΣ.

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ προχωρά στην απόκτηση 40 ηλεκτροκίνητων σκαφών για όλη τη χώρα, μέσω διεθνούς διαγωνισμού. Ουσιαστικά, υλοποιεί το πρόγραμμα «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Μόνιμης Παρακολούθησης Ειδών και Τύπων Οικοτόπων». Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με 36 εκατομμύρια ευρώ.

Magonis Wave e-550: Ηλεκτρικό σκάφος άκρως… Μεσογειακό

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε:

«Τα Ιωάννινα θα είναι η πιο πράσινη και πιο ασφαλής πόλη. Χθες, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώσαμε τη χρηματοδότηση με το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, για τη μετασκευή των πλοιαρίων σε ηλεκτροκίνητα. Αυτά θα εκτελούν δρομολόγια από και προς το Νησί της Παμβώτιδας.

Μεταμορφώνουμε με αυτόν τον τρόπο τα Ιωάννινα σε ένα πράσινο και βιώσιμο λιμάνι. Σήμερα, ανακοινώνουμε την παραχώρηση ενός ηλεκτρικού σκάφους στην ΕΛ.ΑΣ., βάζοντας μία ακόμη ασπίδα προστασίας στο πλούσιο οικοσύστημα και τη μοναδική βιοποικιλότητα της λίμνης».

Η ABB «ηλεκτρίζει» τα… ύδατα της Λισαβόνας!

Ο Ταξίαρχος Βασίλης Μουσελίμης, δήλωσε:

«Η σημερινή συνάντηση δείχνει έμπρακτα ότι τα βέλτιστα αποτελέσματα είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας όλων των αρμόδιων φορέων. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την καλύτερη αστυνόμευση της λίμνης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η παραχώρηση της χρήσης πλωτού μέσου στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, αδιαμφισβήτητα, θα συμβάλλει τα μέγιστα στο έργο μας. Για το λόγο αυτό, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υφυπουργό».

Editorial