Ένα κλασικό Chevrolet 3100 μπαίνει στην πρίζα

Το κλασικό φορτηγό Chevrolet 3100 μόλις μετατράπηκε σε αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, χάρη στην καλιφορνέζικη εταιρεία Kindred Motorworks.

Ακούστε το άρθρο

Το Chevrolet 3100 είναι ένα κλασικό όχημα το οποίο είναι γνωστό για τις μετατροπές αλλά και αναπαλαιώσεις που δέχεται στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα, στον τομέα του κινητήρα, οι περισσότεροι επιλέγουν να τοποθετούν θηριώδη μοτέρ που παράγουν εκατοντάδες ίππους και εντυπωσιακό ήχο.

Τώρα, μία καλιφορνέζικη εταιρεία μετατροπών, με το όνομα Kindred Motorworks, είχε μία εντελώς διαφορετική ιδέα. Μετέτρεψε το αμερικάνικο κλασικό μοντέλο σε ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ηλεκτρική Chevrolet Corvette δια χειρός… Motorola!

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα για το Chevrolet 3100

Η ιδέα αυτού του δημιουργήματος, είναι βασισμένη πάνω σε ένα Chevrolet 3100, κατασκευασμένο μεταξύ 1947 και 1953. Προφανώς, ο ρυπογόνος κινητήρας του και το σύστημα μετάδοσης βρήκαν την ησυχία τους στα… παλιοσίδερα.

Τώρα το αμερικάνικο Pick-Up διαθέτει μία μπαταρία με χωρητικότητα 74 kWh και ένα ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Αυτό το ηλεκτρικό μοτέρ που έχει επιλεχθεί από την Kindred Motorworks, παράγει 294 ίππους.

Μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο μπορεί να φορτίσει, μέσω ενσωματωμένου φορτιστή, μέσα σε εννέα ώρες. Με μία φόρτιση, το εξηλεκτρισμένο Chevrolet 3100 μπορεί να προσφέρει έως και 320 χιλιόμετρα αυτονομία.

Η νέα Chevrolet Corvette Z06 στα χέρια του Joe Biden!

Εφοδιασμένο με όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες

Βέβαια, δεν είναι μόνο το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που κάνει αυτό το Chevrolet 3100 μοναδικό. Η καλιφορνέζικη εταιρεία μετατροπών, έχει εφοδιάσει το κλασικό αμερικάνικο μοντέλο με όλα τα ηλεκτρικά… καλούδια!

Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο πλέον διαθέτει ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, καθώς και δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς. Επιπλέον η Kindred Motorworks έχει τοποθετήσει στο αυτοκίνητο ηλεκτρικό χειρόφρενο, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί αλλά και ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές.

Για τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών, διαθέσιμη είναι μία θύρα στο πίσω μέρος, μέσα στο χώρο φόρτωσης, που προσφέρει έως 1000W. Όπως είναι φυσικό, όλα τα φώτα εξωτερικά του οχήματος έχουν δώσει τη θέση τους σε άλλα τεχνολογίας LED. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι ότι η εταιρεία, έχει διατηρήσει την εργοστασιακή εικόνα των φαναριών. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να παραμείνει η ρετρό εμφάνιση του Chevrolet 3100.

Το Chevrolet Blazer EV θα είναι και… περιπολικό!

Ρετρό εσωτερικό με διακριτικές αλλαγές

Ίδια είναι η κατάσταση και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου από την Kindred Motorworks. Και εδώ η συνολική εικόνα παραμένει ρετρό, με τις δερμάτινες επενδύσεις και το ανάλογο σχέδιο τιμονιού.

Αλλαγές παρουσιάζει και το κέντρο του ταμπλό, όπου υπάρχει διαθέσιμη μία οθόνη αφής, με Apple CarPlay και Android Auto. Το infotainment ολοκληρώνουν τα τρία ηχεία υψηλής απόδοσης, καθώς και ένα σύστημα subwoofer.

Επιπλέον, η εταιρεία μετατροπών, έχει τοποθετήσει βάσεις κινητών με ασύρματη φόρτιση. Τέλος, κάτω από τα εργοστασιακά καθίσματα είναι ενσωματωμένο ένα σύστημα θέρμανσης, που βοηθάει αρκετά στις κρύες μέρες του χειμώνα.

Η απόκτηση του Kindred 3100, όπως το ονομάζει η εταιρεία, δεν είναι μία φθηνή υπόθεση. Μάλιστα, χωρίς επιπλέον εξοπλισμό, κοστίζει στην αρχική έκδοση περίπου 155.000 ευρώ.

Η Chevrolet Corvette ενδίδει στον πειρασμό της ηλεκτροκίνησης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kindred Motorworks, Rob Howard, δήλωσε:

«Το 3100 είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που συνδυάζει την εμβληματική εμφάνιση και την πρακτικότητα με ένα καθαρό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Είμαστε τόσο περήφανοι για κάθε όχημα που κατασκευάζουμε και το αυτό το 3100 δεν αποτελεί εξαίρεση. Αντιπροσωπεύει την ομορφιά και την ευκολία στην οδήγηση, αλλά δεν φοβάται να κάνει και λίγη… βρώμικη δουλειά».

abb_img