Ένα μοναδικό Fiat 500e που σε κερνάει… παγωτό!

Η Fiat παρουσίασε μία ιδιαίτερη έκδοση του Fiat 500e, εν ονόματι Gelateria, δημιουργώντας το πιο «πράσινο» παγωτατζίδικο σε όλον τον κόσμο!

Η Fiat οραματίστηκε το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το κινητό παγωτατζίδικο του μέλλοντος και το έκανε πραγματικότητα. Προφανώς, το όχημα θα έπρεπε να συνδυάζει την σχεδιαστική ταυτότητα της ιταλικής φίρμας, καθώς και «πράσινη» τεχνολογία με μηδενικούς ρύπους. Έτσι, κατέληξε στην «ανοιχτή» έκδοση του 500e, δημιουργώντας ένα μοναδικό concept για το Ηνωμένο Βασίλειο, με την ονομασία Gelateria Edition. Ένα μοντέλοσήμα κατατεθέν της μάρκας, το οποίο διαθέτει στην εν λόγω έκδοση, ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το 500e Gelateria Edition αποτελεί μία συμπαγή και βιώσιμη λύση, σε σχέση με τα παλιομοδίτικα παγωτατζίδικα. Εκτός από το μεγάλο τους μέγεθος, οι παλαιότερες κατασκευές αποτελούν πρόβλημα, λόγω των υψηλών εκπομπών ρύπων. Μάλιστα, τα περισσότερα που έχουν επιβιώσει, χρησιμοποιούν παλαιάς τεχνολογίας κινητήρες diesel, ρυπαίνοντας ακόμα και στο ρελαντί. Κάτι το οποίο είναι απαραίτητο ώστε να τροφοδοτούν με ρεύμα τις απαραίτητες συσκευές για το παγωτό.

Test Drive || Fiat 500e RED 42 kWh: Ηλεκτρο-μαγνήτης!

Μάλιστα, 3 τοπικές αρχές του Λονδίνου, έχουν ήδη απαγορεύσει ή περιορίσει τα παγωτατζίδικα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Προφανώς, λόγω ανησυχιών για την ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και την ηχορύπανση. Επιπλέον, με 14 πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν θέσει σε εφαρμογή ζώνες χαμηλών εκπομπών μέχρι το τέλος του 2024.

Υπό το πρίσμα αυτών των περιορισμών, η Fiat διερεύνησε τα συναισθήματα των Βρετανών απέναντι στα… φορτηγά παγωτατζίδικα. Μάλιστα, αναφέρει ότι το 83% συμφωνεί ότι τα οχήματα αυτά αποτελούν βασικό κομμάτι της βρετανικής κουλτούρας. Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί (48%) δήλωσαν ότι δεν θα ήταν ευτυχείς αν εξαφανίζονταν τα φορτηγάκια παγωτού.

Νέο Fiat 600e: Ο ηλεκτρικός μεγάλος… αδελφός του 500e

Τα χαρακτηριστικά του Fiat 500e Gelateria Edition

Αν και βασισμένη στο Fiat 500e, η έκδοση Gelateria Edition δεν διαθέτει τα πίσω καθίσματα, ούτε αυτό του συνοδηγού. Με αυτόν τον τρόπο, ο σερβιτόρος μπορεί να κινείται με σχετική άνεση στο εσωτερικό του οχήματος. Οι ψυχόμενοι δίσκοι παγωτού είναι τοποθετημένοι πάνω από ένα ειδικά διαμορφωμένο ντουλάπι με διπλούς καταψύκτες.

Μάλιστα, οι καταψύκτες αυτοί μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 30 λίτρα παγωτού, καθώς και κυπελάκια ή κουτάλια. Σύμφωνα με την μάρκα, η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για έως και 300 άτομα την ημέρα. Φυσικά, οι καταψύκτες χρησιμοποιούν την υπάρχουσα μπαταρία του αυτοκινήτου, ώστε να λάβουν ενέργεια για τη συνεχή λειτουργία τους.

Η αναγέννηση του Fiat Topolino είναι ηλεκτρική!

Το συνολικό «πακέτο» ενός κλασικού παγωτατζίδικου ολοκληρώνει το κατάλληλο κουδούνισμα, το οποίο επίσης διαθέτει το Fiat 500e Gelateria Edition. Προφανώς, μιλάμε για τον ήχο που ειδοποιεί τους λάτρεις του παγωτού ώστε να τους προσελκύσει στην… απόλαυση. Για την ενεργοποίησή του, η Fiat έχει τοποθετήσει τον ανάλογο διακόπτη, στο κέντρο του ταμπλό.

Επιπλέον, με την αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή κατεβασμένη, ένα ρετρό σε στυλ στέγαστρο παρέχει σκιά στον υπάλληλο που σερβίρει. Τέλος, το εξωτερικό τμήμα του Fiat 500e Gelateria Edition διαθέτει ένα δίχρωμο φινίρισμα, θυμίζοντας μία κλασική ιταλική gelateria του ’50. Μάλιστα, τόσο η καμπίνα όσο και το αμάξωμα είναι σε γαλάζιο και κρεμ χρώμα, διαθέτοντας τις αντίστοιχες ζάντες.

Editorial