Η αναγέννηση του Fiat Topolino είναι ηλεκτρική!

Η Fiat αποκάλυψε την πρώτη εικόνα του ηλεκτρικού πλέον Topolino, το οποίο βασίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος, στο «αδελφό» Citroën Ami.

Ακόμη κι αν πέρασαν αρκετά χρόνια, η Fiat δεν ξεχνά την ονομασία Topolino, ενός εμβληματικού μοντέλου για την ιστορία της μάρκας. Μάλιστα, η ιταλική φίρμα επαναφέρει ξανά το μοντέλο στο προσκήνιο, μέσω ενός microcar, με ιδιαίτερη εμφάνιση. Ωστόσο, με την εταιρεία να είναι υπό τη σκέπη της Stellantis, όπως και η Citroën, οι ομοιότητες με το Citroën Ami, είναι κάτι από παραπάνω από εμφανείς.

Μάλιστα, δεν πρόκειται απλά για ομοιότητες, μιας και είναι προφανές ότι το Topolino χρησιμοποιεί αρκετά μέρη από το Ami. Ωστόσο, το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat Topolino είναι έτοιμο να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο, στην επέκταση της αστικής ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα, να μεταφέρει όλη την αισιοδοξία του ομώνυμου οχήματος σε μία προσιτή, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Test Drive || Fiat 500e RED 42 kWh: Ηλεκτρο-μαγνήτης!

Η ηλεκτρική αναγέννηση του Fiat Topolino

Το νέο Fiat Topolino ενσαρκώνει απόλυτα το ιταλικό πνεύμα

Το εν λόγω διάσημο όνομα είναι αυτό που άνοιξε το δρόμο για την αστική κινητικότητα, φέρνοντας αμέσως στο μυαλό το πρώτο Fiat 500. Η παραγωγή του πρώτου μοντέλου 500, γνωστό και ως Topolino, γινόταν από το 1936 έως το 1955. Τώρα, το νέο Topolino ενσαρκώνει απόλυτα το ιταλικό πνεύμα, προσφέροντας μία αντίληψη της χαράς, της αισιοδοξίας και της διασκέδασης.

Σύμφωνα με τη Fiat, είναι κατάλληλο για την πόλη και τους ανθρώπους που αναζητούν μία βιώσιμη και φρέσκια λύση μετακίνησης. Απευθυνόμενο στις νέες γενιές, το Topolino είναι κάτι περισσότερο από μία συσκευή μετακίνησης. Χάρη στον γοητευτικό σχεδιασμό του που ταιριάζει στον καθένα, θα κάνει τους νέους να αγαπήσουν ξανά τα αυτοκίνητα.

Fiat: Παραδοσιακοί οδηγοί VS Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Εξωτερικά, άμεσα αναγνωρίσιμο είναι το εμπρός τμήμα του, με τους στρογγυλούς προβολείς που θυμίζουν έντονα το αρχικό Fiat 500. Μάλιστα, το ίδιο ισχύει και για την αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή σε καφέ χρώμα, καθώς και για τις μπεζ επενδύσεις στο εσωτερικό. Στον τομέα του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, η μάρκα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα σχετικές πληροφορίες.

Η Fiat σου «φτιάχνει» τη διάθεση!

Ωστόσο, η ομοιότητα με το Citroën Ami αλλά και το Opel Rocks-e, πιθανότατα να μαρτυρά κάποια νούμερα ισχύος. Ειδικότερα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει ισχύ 6 kW, δηλαδή σχεδόν 8 ίππους. Παράλληλα, η αυτονομία, με την μπαταρία των 5,5 kWh, θα «αγγίζει» τα 75 χιλιόμετρα, ενώ η τελική ταχύτητα δεν θα ξεπερνά τα 45 χλμ./ώρα.

Editorial