Ένα παλιό Peugeot Boxer μεταμορφώθηκε σε… κινητό γραφείο

Το Atelier JMCA αναδιαμόρφωσε ένα παλιό Peugeot Boxer ωστέ να καλύπτει όλες τις ανάγκες της απομακρυσμένης εργασίας.

Εξωτικές παραλίες, ατμοσφαιρικά τοπία σε βουνά, νέα μέρη και πόλεις. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στην εξερεύνηση όλων αυτών όταν δουλεύει εξ αποστάσεως; Κάπως έτσι, ένα παλιό Peugeot Boxer μετατράπηκε σε κινητό γραφείο για να συνδυάσει την εργασία με τη χαρά της ανακάλυψης.

Η εργασιακή κουλτούρα αλλάζει με πρωτοφανείς τρόπους. Τα καφέ έχουν γίνει ο νέος συλλογικός χώρος εργασίας και στις μέρες μας, η εργασία εξ αποστάσεως είναι εντελώς συνηθισμένη.

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη καυσίμων;

Δεδομένου ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι WiFi και έναν φορητό υπολογιστή, πολλοί επιλέγουν να δουλέψουν εξερευνώντας νέα μέρη. Κάποιοι δραπετεύουν σε κοντινά καφέ και πάρκα αλλά άλλοι δεν διστάζουν να ξεφύγουν από τον θόρυβο της πόλης.

Ορισμένοι λοιπόν αναδιαμορφώνουν τα οχήματα τους για να δουλέψουν ανακαλύπτοντας παράλληλα όμορφες διαδρομές. Το Atelier JMCA έκανε ακριβώς αυτό με το τελευταίο του project, το λεγόμενο Nomadic Office.

Ακρίβυναν και τα Tesla στην Ελλάδα!

Η επεξεργασία και αναδιαμόρφωση του Peugeot Boxer

Έτσι οι σχεδιαστές του Atelier JMCA αποφάσισαν να μεταμορφώσουν ένα παλιό Peugeot Boxer σε έναν φορητό χώρο εργασίας. Αρχικά οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν ένα τρισδιάστατο λέιζερ για να σαρώσουν τον εσωτερικό χώρο του οχήματος. Στη συνέχεια δημιούργησαν ένα ακριβές σχέδιο CAD για να μπορέσουν να το αναδιαμορφώσουν.

Το βαν συλλέγει ηλιακή ενέργεια από δύο ηλιακούς συλλέκτες 330 Watt που είναι τοποθετημένοι στην οροφή του βαν. Στη συνέχεια, δύο δεξαμενές νερού 80 λίτρων παρέχουν γλυκό νερό και επεξεργάζονται τα λύματα από την κουζίνα και την τουαλέτα, που βρίσκονται πίσω από το κάθισμα του οδηγού.

Επιπλέον, η μόνωση και το σύστημα θέρμανσης εξασφαλίζουν τη σωστή θερμοκρασία στο εσωτερικό του βαν. Με αυτές τις δυνατότητες, το Nomadic Office διαθέτει δυνατότητες που επιτρέπουν στους επιβάτες να εργάζονται εξ αποστάσεως έως και μία εβδομάδα.

Mercedes-Benz: Κύριε οδηγέ, το νου σου στις χειρολαβές!

Ένα βαν, με όλες τις ανέσεις για εργασία και εξερεύνηση

Το Nomadic Office διαθέτει τραπεζαρία, χώρους ύπνου, χώρο εργασίας και αποθηκευτικό χώρο. Ενώ τα πτυσσόμενα συστήματα επίπλων εξοικονομούν χώρο μέσω μηχανισμών που επιτρέπουν στους χρήστες να κρύβουν το κρεβάτι και την τραπεζαρία όταν δεν τα χρησιμοποιούν.

Επίσης οι σχεδιαστές φρόντισαν να αξιοποιήσουν πλήρως τον εσωτερικό χώρο. Για παράδειγμα, όταν οι χρήστες θέλουν να γευματίσουν ή να δουλέψουν στην τραπεζαρία, μπορούν να ανοίξουν μια ξύλινη σανίδα πάχους 5 εκατοστών.

Νέο δίκτυο φόρτισης από την nrg και τη METRO

Στη συνέχεια, όταν έρθει η ώρα για ύπνο, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο αναδιπλούμενο μηχανισμό για να ανοίξουν το κρεβάτι για δύο άτομα. Αν ενεργοποιήσουν τη «νυχτερινή λειτουργία» του Nomadic Office, αποκαλύπτεται το στρώμα του βαν. Το στρώμα αυτό στηρίζεται από δύο ξύλινα μπλοκ. Τέλος υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι και κρεμαστές για να κρεμούν τα ρούχα τους.

Αν και οι ηλιακοί συλλέκτες καλύπτουν μόνο τις επιπρόσθετες ενεργειακές ανάγκες του συγκεκριμένου βαν θα θέλαμε να δούμε σύντομα μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του.

abb_img
spot_img