Περιπολικό εμβολίζει ένα Tesla Model S Plaid στο Μεξικό

Ένα Tesla Model S Plaid ενεπλάκη σε σύγκρουση με περιπολικό σε αυτοκινητόδρομο του Μεξικό και το συμβάν κατέγραψε η Tesla Dashcam.

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο απεικονίζει τη σύγκρουση ενός Tesla Model S Plaid με ένα περιπολικό της αστυνομίας. Συγκεκριμένα, βλέπουμε την κίνηση του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Tesla σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Μεξικό.

Στη συνέχεια, παρατηρούμε ένα περιπολικό να χτυπάει το εν λόγω αυτοκίνητο στο πίσω μέρος του. Το περιστατικό κατέγραψε η ενσωματωμένη dashcam του Tesla κατά τη λειτουργία Sentry.

Τα Tesla… καίγονται καλύτερα τον Μάιο!

Τι δείχνει το βίντεο για το Tesla Model S Plaid

Το περιπολικό είχε ανάψει τα προειδοποιητικά φώτα, αλλά δεν είχε ενεργοποιήσει τη σειρήνα του. Επιπλέον, μετά τη μείωση της ταχύτητας του Tesla Model S Plaid, δεν φρενάρει καν.

Μάλιστα ο Hugo, ο οδηγός του Model S, αναφέρει ότι ίσως ο αστυνομικός σε εκείνο το σημείο να έλεγξε το τυφλό σημείο για να προσπεράσει τα αυτοκίνητα της λωρίδας του. Για αυτό τον λόγο φαίνεται σαν να μη φρενάρει το περιπολικό.

Φορτιστές για όλους από την Tesla!

Η εξέλιξη του συμβάντος

Ο αστυνομικός ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για τη σύγκρουση των 2 οχημάτων. Ο 16χρονος οδηγός του Tesla προχώρησε σε αίτηση αποζημίωσης από την ασφαλιστική. Ωστόσο, δεν ξέρει ακόμα τον χρόνο και το κόστος της επισκευής.

Νέοι ταχυφορτιστές Tesla στην Αταλάντη!

Η Dashcam και το Sentry Mode

Καταλυτικός ήταν ο ρόλος της ενσωματωμένης στο Tesla Dashcam και της λειτουργίας Sentry. Συγκεκριμένα, η καταγραφή της σύγκρουσης από την κάμερα διευκόλυνε την εξέλιξη των διαδικασιών από τις ασφαλίστηκες εταιρείες.

Δείτε το βίντεο με την σύγκρουση:

Editorial