Ένας στους τέσσερις Βρετανούς σχεδιάζουν να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Περίπου 6,5 εκατομμύρια οικογένειες στη Βρετανία είναι θετικές στο να προχωρήσουν στην αγορά ενός ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως αναφέρει σχετική έρευνα της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής Αγοράς Αερίου και Ηλεκτρισμού (Ofgem).

Σύμφωνα με το Ofgem, δύο είναι οι προβληματισμοί για τους πιθανούς αγοραστές. Πρώτα, το κόστος κτήσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και δεύτερον η αυτονομία που προσφέρουν.

Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης και κατέδειξε πως το 24% των καταναλωτών, περίπου 6,5 νοικοκυριά Βρετανών, ελπίζουν να καταφέρουν να αλλάξουν τις συνήθειες τους, όσον αφορά στον παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης, σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, όπως πχ. με την αγορά ενός ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος.

Διαβάστε επίσης: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Stellantis θα έχουν αυτονομία έως και 800 χλμ μέχρι το 2023

Αναλυτικότερα, περίπου το 38% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν σχεδιάζουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στα επόμενα πέντε χρόνια λόγω του κόστους κτήσης, και των ανησυχιών που εκφράζουν όσον αφορά τη δυνατότητα φόρτισης κοντά στα σπίτια τους.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης πως το 60% των ερωτηθέντων ήταν θετικοί σε τρόπους «έξυπνης» φόρτισης, ώστε να υπάρχει δυνατότητα μη χρήσης του κλασικού τρόπου φόρτισης που θα είχε ένα επιπλέον κόστος.

«Καθώς τα επόμενα χρόνια οι αγοραστές θα κάνουν τη μετάβαση και θα επιλέγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ο Ofgem προγραμματίζει επενδύσεις εκατομμυρίων λιρών στον τομέα της φόρτισης των οχημάτων, καθώς και στους εναλλακτικούς και πιο φιλικούς τρόπους πραγματοποίησης αυτής», τόνισε ο CEO του οργανισμού, Τζόναθαν Μπρίρλι.

Μάλιστα, η έρευνα ανέδειξε την ευρύτερη σχέση μεταξύ της γενιάς των «ορυκτών καυσίμων», και αυτής της ηλεκτροκίνησης. Σχεδόν, τα ¾ των αγοραστών, αναφέρουν πως η ηλεκτροκίνηση προσφέρει σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον και συμβάλλει με θετικό πρόσημο στις προσπάθειες για την κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε επίσης: Tesla: Πού θα τοποθετήσει τους φορτιστές της στην Ελλάδα;

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι δύο βασικές ανησυχίες των πιθανών, μελλοντικών αγοραστών στη Βρετανία, μίας χώρας που προοδεύει στον τομέα της «πράσινης ενέργειας», είναι αυτά που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν όλα τα κράτη. Ένα είναι οι σταθμοί φόρτισης, οι οποίοι θα πρέπει να αυξηθούν και να είναι πιο προσβάσιμοι στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς επίσης και στην παροχή και εναλλακτικών τρόπων φόρτισης.

Από την πλευρά των αυτοκινητοβιομηχανιών, η αύξηση της αυτονομίας είναι το στοίχημα για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο θα κερδίσει την καρδιά και το μυαλό ενός πιθανού αγοραστή.

abb_img
spot_img