Νέος ΚΟΚ για τα ποδήλατα στη Βρετανία!

Η Βρετανία θα διαμορφώσει τον ΚΟΚ της, έτσι ώστε να περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την κυκλοφορία των ποδηλάτων στη χώρα.

Ακούστε το άρθρο

Εκσυγχρονισμός του ΚΟΚ στη Βρετανία, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των ποδηλάτων στη χώρα. Ουσιαστικά, η έκρηξη των πωλήσεων ηλεκτρικών και συμβατικών ποδηλάτων φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη ενός πλαισίου κυκλοφορίας τους.

Μάλιστα, κάποιες από τις νέες ρυθμίσεις αφορούν τη θέσπιση ορίων ταχύτητας, προμήθεια πινακίδων κυκλοφορίας, αλλά και την ασφάλιση των ποδηλάτων.

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για την κίνηση με ποδήλατο στο δρόμο

Τι θα περιλαμβάνει ο νέος ΚΟΚ στη Βρετανία

Ο γνώμονας για τις νέες ρυθμίσεις του ΚΟΚ στη Βρετανία είναι η τήρηση των ίδιων οδικών κανόνων με τους αυτοκινητιστές, από τους ποδηλάτες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις αργές ζώνες (32 χλμ./ώρα), οι οποίες θα καταλάβουν τις κατοικημένες περιοχές της χώρας.

Οι αναβάτες των ποδηλάτων, οι οποίοι προβαίνουν σε κάποια παράβαση, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα και πόντους ποινής. Ακόμη, η κυβέρνηση της χώρας θα επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση πινακίδας κυκλοφορίας, αλλά και την υποχρέωση ασφάλισης.

Επομένως, οι νέες ρυθμίσεις του ΚΟΚ, θα συνετίσουν και τους «επιθετικούς» ποδηλάτες, οι οποίοι προκαλούν μέχρι και θανατηφόρα ατυχήματα, λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Εμανουέλ Μακρόν: Νέα επιδότηση για ηλεκτρικά ποδήλατα!

Υποχρεωτική η ασφάλιση

Με το μέτρο της υποχρεωτικής ασφάλισης των ποδηλάτων ο ΚΟΚ προστατεύει τους πεζούς. Τους δίνει δηλαδή το δικαίωμα λήψης αποζημίωσης σε περίπτωση εμπλοκής τους σε ατύχημα με ποδήλατο. Μάλιστα, μέχρι στιγμής οι πεζοί δεν είχαν τη δυνατότητα μήνυσης κατά των ποδηλατών, εάν οι τελευταίοι δεν κατείχαν περιουσιακά στοιχεία.

Έρχεται ο μεγάλος ποδηλατόδρομος της Αττικής!

Ο Υπουργός Μεταφορών, Grand Shapps, δήλωσε:

«Οι ποδηλάτες δεν παραβιάζουν το νόμο όταν αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα. Γι’ αυτό, λοιπόν, προτείνω οπωσδήποτε την επέκταση των περιορισμών ορίου ταχύτητας στους ποδηλάτες. Δεν θέλω να αποτρέψω τους ανθρώπους από τα ποδήλατα, καθώς είναι ένας υπέροχος τρόπος μετακίνησης. Έχουμε δει, μάλιστα, μια μεγάλη έκρηξη στην πώληση και χρήση ποδηλάτων κατά τη διάρκεια του Covid και έκτοτε. Ωστόσο, δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο οι ποδηλάτες μπορούν να παραβιάζουν τους νόμους και να ξεφεύγουν».

abb_img