Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Stellantis θα έχουν αυτονομία έως και 800 χλμ. μέχρι το 2023

Ακούστε το άρθρο

H Stellantis δημιουργήθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους μετά τη συγχώνευση των Fiat-Chrysler και PSA, ενός γαλλικού ομίλου που περιλαμβάνει μάρκες αυτοκινήτων όπως οι Peugeot, Citroen και Opel.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει τέσσερις πλατφόρμες ηλεκτρικών οχημάτων που θα προσφέρουν αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα (500 μίλια) για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να ξεπεράσουν το “άγχος” της αυτονομίας.

Ορισμένα τμήματα του αγοραστικού κοινού παραμένουν διστακτικά σχετικά με την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λόγω της περιορισμένης αυτονομίας τους.

Η τρέχουσα μέση αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) είναι περίπου 300 χλμ.

Ο όμιλος της Stellantis περιλαμβάνει 14 μάρκες αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Alfa Romeo, Fiat, Opel, Peugeot και Jeep.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους μετά από συγχώνευση μεταξύ της Fiat-Chrysler και του γαλλικού ομίλου PSA.

Stellantis-Brands

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Carlos Tavares, δήλωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να αναπτύξει τέσσερις πλατφόρμες αυτοκινήτων που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές και θα χρησιμοποιηθούν από τις 14 μάρκες της Stellantis.

“Αυτές οι πλατφόρμες θα επανασχεδιαστούν για να γίνουν καθαρές πλατφόρμες για ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (Battery-electric-vehicle) BEV”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Carlos Tavares σε τηλεδιάσκεψη με τους μετόχους που παρευρίσκονταν στην ετήσια συνεδρίαση.

Διαβάστε ακόμα: Αυτονομία 1.600 χιλιομέτρων με κυψέλες υδρογόνου

Τα μοντέλα subcompact, SUV και pickup θα προσφέρουν αυτονομία 500 χιλιομέτρων, τα compact 700 χιλιόμετρα και τα sedan 800 χιλιόμετρα, πολύ περισσότερα από τα άλλα  ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας που υπάρχουν ήδη στο δρόμο.

Αυτές οι πλατφόρμες θα προσφέρουν σημαντική πρόοδο για την αντιμετώπιση του άγχους της αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας,” δήλωσε ο Tavares.

Ο CEO της Stellantis

Οι ανησυχίες σχετικά με την ανάγκη επαναφόρτισης κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων ταξιδιών είναι μία ανησυχία που έχει αποτρέψει αρκετούς καταναλωτές από την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Διαβάστε ακόμα: Αυτονομία 700 χιλιομέτρων για την ηλεκτρική BMW i7

Ο Tavares είπε στους μετόχους “επιταχύνουμε αυτήν την κίνηση εξηλεκτρισμού”.

Ο αμερικανικός-ευρωπαϊκός όμιλος στοχεύει να τριπλασιάσει τις πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων φέτος, φτάνοντας το 14% των συνολικών πωλήσεων.

Μέχρι το 2025 ελπίζει να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 38% και το 2030 στο 70%.

abb_img