Η Enviro Social είναι μία από τις «Καλύτερες Εικονικές Επιχειρήσεις 2022»

Η Enviro Social από το Πειραματικό Φλώρινας και ο Όμιλος Ρομποτικής Γυμνασίου-Λυκείου, κατάφεραν πρόκριση για το περιβάλλον και το ποδήλατο.

Η Enviro Social από το Πειραματικό Φλώρινας και τον Όμιλο Ρομποτικής Γυμνασίου-Λυκείου, τα κατάφερε. Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι η Enviro Social έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο περιβαλλοντικό κοινωνικό δίκτυο, όπου οι χρήστες διαμοιράζονται μετρήσεις που επηρεάζουν το μικρο-κλίμα.

Enviro Social: Περιβάλλον και ποδήλατο σε αγαστή συνεργασία

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι τις μετρήσεις αυτές τις συλλέγουν οι ίδιοι, ενώ κάνουν ποδήλατο. Παράλληλα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν χάρτες με όλες τις μετρήσεις του δικτύου σε πραγματικό χρόνο. Αλλά και στατιστικά γραφήματα και ειδοποιήσεις για τις επιβαρυμένες διαδρομές.

Τέλος μπορούν να αλληλεπιδρούν με άλλα άτομα που διαθέτουν την ίδια εφαρμογή. Το σύστημα διαθέτει μια εφαρμογή για smartphones και κινητούς περιβαλλοντικούς σταθμούς, που τοποθετούνται στο ποδήλατο, καθώς και σε άλλα μέσα μεταφοράς.

Τα επόμενα βήματα για θαυμαστές ιδέες

Τα δέκα πρωτότυπα προϊόντα και οι υπηρεσίες που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες «startuppers» εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή του οργανισμού. Μάλιστα η επιτροπή είχε προηγουμένως εξετάσει αναλυτικά 72 επιχειρηματικά σχέδια μαθητικών ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Ο Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης της χρονιάς, που αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση του Junior Achievement Greece, θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η νικήτρια «Εικονική Επιχείρηση 2022» θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen_E 2022. Και αυτό θα συμβεί στο Ταλίν της Εσθονίας στις 12 με 14 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα του Junior Achievement Greece

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα είναι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου. Θα κάνουν παρουσιάσεις για τα προϊόντα τους από τα περίπτερά τους στην κριτική επιτροπή. Και θα κάνουν τις επίσημες παρουσιάσεις τους στη σκηνή του Θόλου παρουσία της κριτικής επιτροπής.

Θα επιστρέψουν στα περίπτερα και η ημέρα θα κλείσει με την απονομή των βραβείων. Η τελετή των βραβεύσεων θα ξεκινήσει στις 18:00.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!