Επεκτείνεται η χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων στην Αυστραλία

Μια μαζική επέκταση των ηλεκτρικών επιβατικών λεωφορείων θα γίνει δυνατή μέσω της συνεργασίας της Keolis Downer, της BusTech και της κυβέρνησης του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία. Δεκαέξι νέα ηλεκτρικά λεωφορεία θα κατασκευαστούν στο εργαστήριο της Bus Tech με το πρώτο να τίθεται σε λειτουργία εντός 12 μηνών.

Αντικατάσταση ολόκληρου του στόλου με ηλεκτρικά λεωφορεία έως το 2030

Keolis Downer bus

Τα λεωφορεία θα φορτίζουν 100% με ανανεώσιμη ενέργεια και θα συντηρούνται στον κόμβο North Lakes του Hornibrook Bus Lines που ανήκει στην Keolis Downer.

Το Κουίνσλαντ έχει ήδη δεσμευτεί να αντικαταστήσει τα αστικά λεωφορεία που δεν λειτουργούν με ηλεκτρικά λεωφορεία έως το 2025 και να αντικαταστήσει ολόκληρο τον στόλο με ηλεκτρικά λεωφορεία έως το 2030.

Διαβάστε επίσης: Daimler, Traton και Volvo δημιουργούν ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης υψηλής απόδοσης για βαρέα οχήματα

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα υποστηρίξουν τον στόχο ανανεώσιμης ενέργειας για το Κουίνσλαντ στο 50% έως το 2030.

Η Keolis Downer πρόκειται για μια εταιρεία με σχεδόν 5.000 υπαλλήλους και δεσμεύεται να κάνει τις δημόσιες συγκοινωνίες πιο βιώσιμες και φιλικές προς τους επιβάτες.

Στόχος της είναι να βλέπουν οι πελάτες τη βιώσιμη δημόσια συγκοινωνία ως την πρώτη και καλύτερη επιλογή για τις μεταφορές τους.

Τα επόμενα βήματα της Keolis Downer

Επίσης, η Keolis Downer σχεδιάζει να παρουσιάσει 125 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια στη Νότια Ουαλία. 

Το πρώτο από τα λεωφορεία του Κουίνσλαντ, που θα κατασκευαστεί από την Bus Τech, θα πρέπει να παραδοθεί εντός 12 μηνών, ενώ τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του 2023.

H Bustech θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως ένας “ολοκληρωμένος πάροχος λύσεων διαμετακόμισης που προσβλέπει στην επόμενη γενιά οχημάτων και υποδομών που συνδέονται με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων».

Το Μπρίσμπεϊν (πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ) διεξάγει δοκιμές αρκετών ηλεκτρικών λεωφορείων αυτήν τη στιγμή.

Πρόσφατα ένας οδηγός σχολίασε ότι ένα από τα ζητήματα ήταν η εύρεση χώρου στις υπάρχουσες αποθήκες για την υποδομή φόρτισης.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes παρουσίασε τη νέα σειρά ηλεκτρικών φορτηγών eActros με αυτονομία έως 400 χλμ.

Η συνεργασία μεταξύ της κρατικής κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιρειών Bustech και Keolis Downer αποτελεί μια θετική εξέλιξη για το περιβάλλον και για τις τοπικές θέσεις εργασίας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!